Niina voitti Ps:n stailauskisan

Kuka stailaa tykimmin? Kuva: Yle/Ps

Muodin edelläkävijät stailasivat kukin juontaja Marja Hintikan omalla tyylillään.

Voittaja, Nelliinan vaatehuoneen bloggari, Niina Tapojärvi kiri selvän eron muihin muotiboggaajiin jo heti stailauskisan alussa. Niinan kukkamekko keräsi lähes 3000 tykkäämistä. Ps:n Vieraana ollut Glorian päätoimittaja Sami Sykkö ei ihmetellyt vintage-kukkamekon suosiota. 

- Se on selkeä ensi kevään trendi. Marja oli suorastaan puhjennut kukkaan, totesi Sykkö.

Marja

 

Katso myös illan jännittävä tuloslähetys:

Kysyimme ihanilta stailaajilta myös millainen kokemus Marjan stailaus oli? Miten kuvailisit tyyliä, jonka valitsit Marjalle? Mitä ajattelet tekemästäsi lopputuloksesta?

Niina:

- Marja oli jo valmiiksi niin säteilevä, että päätin valita herkän asun, jolla korostaa stailattavan kauneutta. Naisellinen vintagemekkoni istui Marjalle kuin hansikas ja suloiset Vintron kengät kruunasivat tyylin. Jäi hieman harmittamaan, että unohdin kotiin asukokonaisuuteen alunperin suunnittelemani isoisoäitini vanhan käsilaukun, mutta ilman sitäkin Marja oli asussa itse Kevät! Kaunis mekko, kaunis nainen, eihän se voi mennä vikaan.

Ulrika:

- Sain idean stailaukseen heti kun asiasta puhuttiin, mutta työhommien takia mulle jäi vain päivä koota varsinainen asu yhteen.

- Halusin nimenoman koota asun erilaisista yhteensopivista osista, enkä turvautua yhteen kauniiseen vaatekappaleeseen. Haluisin myös tuunata jokin osan asusta, jotta se olisi uniikki. Oli suuri helpotus löytää sopiva kangas sekä oikeavärinen raitapaita. Sain ommeltua paidalle kaulukset ja mansetit ja topista tuli oikean näköinen. Tykkään yhdistellä asioita ja miettiä asuja ja sen sellaista ja oli kivaa päästä pukemaan toista ihmistä, kun suurimman osan ajastahan pukee vain itseään. Oli myös hienoa, kun pääsi näkemään asun actionissa.

- Asun tyyli on retrohenkinen, mutta samalla ajaton ja klassinen. Tykkään leikkiä eri aikakausilla, mutta en halunnut tässä luoda sellaista lookia, joka olisi mitenkään yliampuvasti vintagea tai retroa, vaan sellainen jota voisi periatteessa kuka vaan käyttää. Halusin hillityn mutta freessin värimaailman, mikä sopisi kevääseen, ja joka ei olisi liian "flashy" jottei Marja studiossa olisi viennyt kaikkea huomiota vieraasta, mutta silti näyttäisi tyylikkäältä. Asu on naisellinen ja chic, inspiraationa oli klassinen kuva pariisilaisneidosta. Materiaalit ja värimaailma teki asusta sopivan arkisen, mutta se olisi tarpeen tullen käynyt myös hieman muodollisemmassa tilanteessa.

- Meikkaaja-kampaaja teki hienon työn joka vastasi suunitelmiani, tukasta tuli nätti. Mun mielestä Marja näytti upealta ja tyylikkäältä.

Emmi:

- Lähdin hommaan sillä ajatuksella, että kokoan kasaan trendikkään ja muodikkaan asun, joka myös samalla olisi ehkä hieman nuorekkaampi kuin Marjan päällä ohjelmassa yleensä nähdyt kokonaisuudet. Jätin stailatessani ajatuksen kisasta taka-alalle ja halusin luoda jotain, joka enemmänkin shokeeraisi ja herättäisi mielipiteitä, kuin miellyttäisi äänestäjiä. Kokemus kokonaisuudessaan oli ihan mielettömän hauska ja Marja aivan ihana stailattava, harvoin sitä näkee noin muuntautumiskykyistä ihmistä! Stailaaminen tuntuu tämän kokemuksen jälkeen yhä enemmän omalta hommalta.

- Tyyli on ennen kaikkea trendikäs ja tuore, ja mielestäni sopii Marjalle kuin nenä päähän. Halusin korostaa Marjan naisellisuutta tällä kertaa vähän kylmemmän maskuliinisuuden kautta, vetää hiukset kireälle ponnarille taakse ja kruunata koko homman pinkillä huulipunalla.

- Olen todella, todella tyytyväinen! Asu ja stailaus kokonaisuudessa näyttävät juuri siltä, kuin tarkoitus olikin. Olen hurjan iloinen myös siitä, että Marja itse tuntui viihtyvän stailaamassani asussa tosi hyvin ja tunsi olonsa varmaksi siinä - se kai koko homman pointti olikin. Toki kivalta tuntui myös se, että Minttu Vesala valitsi asuni parhaaksi.

Mimmi:

- Stailaus oli tosi hauska kokemus ja intoa puhkuen tartuimmekin siihen heti. Tietysti haastetta yhteistyöhön toi Pepin asuminen New Yorkissa koko projektin ajan.

- Tyyliksi valitsimme etnistä ja värikästä eli molempia niitä kevään 2011 trendejä, jotka vaikuttavat eniten omaan pukeutumiseemme.

- Lopputulos onnistui hyvin. Kaikkea oli juuri sopivassa suhteessa. Pirtsakka ja erilainen!

kommentit

Miksi stailataan noin kaunista, nuorekasta ja hoikkaa henkilöä? Vähän enemmän mielenkiintoa ja haastetta olisi, jos stailattavana olisi koon 42 edustaja tai vaikka vanhus.

>Annukka Pe, 2011-03-18 19:09

Kyllä juontajallekin voi keksiä toisen tyylin, koska hänkin on oikea ihminen.

>Atro Niiniluoto Pe, 2011-03-18 22:36

No stailataanhan näitä tavallisiakin tallaajia, ainakin yhteishyvissä ja pirkoissa. Tosin ne ovat sellaisia stailauksia, että 'ennen'-kuvissa tukka on sekaisin ja naama meikitön. 'Jälkeen'-kuvien arvo onkin sittten lähinnä kampaamolla ja meikkaajalla käynnissä. Plus uusissa vaatteissa tietysti, mutta vaatteiden osuus koko hommasta jää minimaaliseksi.

Marian stailausta katsoo mielellään, kiitos tästäkin. Puoli Seitsemääkin katson yksinomaan Marian takia enkä sen mikäsenniminytolikaan takia.

>Täh La, 2011-03-19 18:32

Eli vain facebookissa olevat saavat äänestää, ärsyttää tämmöinen.

>s Su, 2011-03-20 22:36

Tykkään-nappi on jokaisen kuvan kohdalla kuvagalleriassa - facebookia ei siis tarvita äänestämiseen.

>ullav Ma, 2011-03-21 09:09

Tuolla naisella on poikkeuksellisen iso pää joten stailaus on varsin haastavaa, isoa päätä kun ei edes meikki poista.

>Kewin Ma, 2011-03-21 17:50

tuo lyyli on muutenkin nätti ja luonteva ,joten ei kannata pakottaa sitä johonkin muottiin.
jatka vaan samalla tavalla luontevasti nätisti naureskellen kuten nykyäänkin . sun naamalle ei sovi vakavuus.

>seurailija To, 2011-03-24 16:40

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä