Lähimuoti lähikuvassa: Pogostick Failure – streetmuotia Savosta

Lähimuoti lähikuvassa: Pogostick Failure – streetmuotia Savosta. Kuva: Samuli Hä

No blood, sweat and tears – apart of our own

- Kaikki tuotantomateriaaleista ja suunnittelusta lähtien pohjautuu meidän omiin ekologisiin ja eettisiin arvoihimme, kertoo Minna Rytkönen.

Suunnittelijakaksikko käyttää tuotteissa kierrätysmateriaaleja ja suomalaisten tekstiili- ja vaatetusalan yritysten ylijäämäkankaita.

Emmi Korhosen mukaan he haluavat edustaa uudenlaista, rohkeaa ja kokeilullista muotoilua.  Pyrkimyksenä on näyttää, että ekologinen ja eettinen tuote voi olla oikeasti vaihtoehto.

- Tahdomme tehdä trendikkäitä ja haluttavia tuotteita, ja se on lisäarvo, että ne ovat ekologisia ja Suomessa tuotettuja.

Vaatteissa ja asusteissa panostetaan käsityöhön ja persoonallisiin yksityiskohtiin. Valmistus tehdään vielä pitkälti itse, mutta apuna käytetään muun muassa paikallista ompelijaa.

- Jos tuotteiden eteen on valutettu verta, hikeä ja kyyneleitä, ne ovat sataprosenttisesti omiamme, vannovat suunnittelijat.

Lähimuoti lähikuvassa: Pogostick Failure – streetmuotia Savosta. Kuva: Pogostick, Samuli Härkönen

Muotia läheltä – lähimuotia?

Pogostick-merkin kohdalla voidaan todellakin puhua lähimuodista: Emmi ja Minna tukeutuvat paikalliseen, savolaiseen ja suomalaiseen osaamiseen kaikessa aina painokuvien sabluunoista katalogeihin. Valokuvaaja ja tutut mallit ovat hekin lähiseudulta.

Suunnittelijat suhtautuvat uuteen termiin pääasiassa positiivisesti. 

- Kyllä luemme ainakin itse itsemme lähimuodin piiriin, Minna toteaa.

Suunnittelijat pitävät hyvänä lähimuoti-termin kattavuutta: se pureutuu tuotantoon eikä pelkästään designiin.

- Tulevaisuus tietenkin näyttää, alkavatko ihmiset käyttää sitä ja tuleeko siitä lähiruoan kaltainen, arkinen sana, puntaroi Emmi.

Pogoavat suunnittelijat

Tuotemerkki viittaa suunnittelijoiden musiikkimakuun: Emmi ja Minna ovat tuttu näky Kuopion punk-keikoilla. Kun kaksikko perusti yhteisen yrityksen keväällä 2010, he hakivat sille tarkoituksella omaperäistä ja erottuvaa nimeä.

- Kaikki missä oli ’design’ unohdettiin heti. Se on varma tapa hukkua joukkoon, hymähtää Minna.

Jos Pogostick Failurea googlettaa, saa vastaukseksi kuopiolaismerkin lisäksi pomppukeppimokia kuvaavia videoita. Mielleyhtymä hilpeän absurdeihin nettivideoihin on suunnittelijoiden mielestä vain eduksi – vaikka heillä onkin vankka aikomus menestyä.

- Pomppukepillä pärjää Kuopiossa vaikka helmikuisessa parinkymmenen asteen pakkasessa, lupaavat Emmi ja Minna.

Lähimuoti lähikuvassa: Pogostick Failure – streetmuotia Savosta. Kuva: Yle

Kuopiolaisen katumuodin taustalla sopii kuunnella savolaista räppiä: Timi Lexicon: Huasteleppa levveemmin!

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä