Landelooks esittelee aitoa suomalaista tyyliä

Landelooks Sohossa. Kuva: Viivi Lehtonen

Hel Looks -blogissa on ihasteltu helsinkiläistä katumuotia hipster-henkisin kuvin jo vuodesta 2005. Juuret persoonallisten kaduntallaajien kuvaamisessa ovat japanilaisessa Fruits-julkaisussa.

Suosittu Hel Looks sai tammikuussa parodiahenkisen kaverin - ihan tavallisia vaatteita ja ihmisiä esittelevän Landelooks-blogin. Blogin takaa löytyy loviisalainen Sanni Turunen, joka halusi ikuistaa suomalaisia aidosti aidoimmillaan.

– Toivon, että ihmiset pukeutuisivat mukavasti. Moni sanoo kotiasun olevan suosikkiasunsa, joten miksi sitä ei voisi käyttää myös kadulla.

Landelooks on  "100% tyyliä suoraan alkujuuriltaan": pilkki- ja työhaalaria, toppa- ja tuulipukua, kotivaatteita, country- ja hippityyliä sekä halpamarkettien löytöjä. 

Blogille on kertynyt nopeasti iso fanijoukko, ja Turusen haaveissa on, että Landelooks saisi lukijoita myös muista maista. Tästä syystä blogissa on otettu käyttöön Google-kääntäjä. Turunen toivoo, että blogin ajatus leviäisi ainakin Islantiin, jonka hän kokee täydelliseksi Landelooks-maaksi.

- Islantilaiset hevosmiehet villapaidoissaan ovat mitä aidoimpia. Olisi myös kiinnostavaa nähdä, miltä näyttävät Venäjän landet!


Landet catwalkilla

Porvoossa nähtiin 3. huhtikuuta ainutlaatuinen Landelooks-muotinäytös, jossa malleina toimi joukko kansanedustajaehdokkaita Vihreistä ja Vasemmistoliitosta: Kaisa Leka, Armi Lindell, Janne Länsipuro, Jussi Saramo, Reija-Riikka Stenbäck ja Marissa Varmavuori.

Näytös esitteli "kuumimmat lookit niin rannalle kuin pilkille" eli pakkasasun, urheiluasun, kotiasun, grillausasun, työhaastatteluasun sekä mallien vapaavalintaisen villin kortin. Landemaisen hauskaa näytöstä juonsi muotibloggaaja itse.

- Tällaista ette ole koskaan ennen nähneet punaisella matolla tai catwalkilla. Toivon, että ihmiset hämmästyisivät, inspiroituisivat ja uudistuisivat, kuittasi Turunen.

Ja näytös piti kyllä lupauksensa. Se oli hervottoman humoristinen ja symppis, monia pieniä yksityiskohtia myöten - kuten kesäasun kyypakkaus tai pilkkiasun jääpiikit.

Yleisön suosikiksi nousi näyttävä mielenosoitustyyli.


Katso kuvia galleriasta!

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä