Miehen ihonhoitovinkit

Nykypäivänä löytyy monia miehille tarkoitettuja hoitosarjoja. Mies voi pitää ihonsa kunnossa käyttämällä parranajoa helpottavia tuotteita sekä hoitamalla ihoaan säännöllisesti.

 

Parranajo pistää ihon koville

Useimmille miehille päivittäiseen ihonhoitoon kuuluu parranajo. Parranajo kuitenkin rasittaa ihoa, jolloin iho kuivuu ja siitä tulee kiristävä, ärtynyt ja punoittava.

Riippumatta siitä käytätkö sähkökonetta tai höylää, käytä parranajon jälkeen after shave -tuotteita jotka viilentävät, rauhoittavat ja suojaavat ihoa sekä vähentävät punoitusta.

Vinkki: Valitse alkoholiton after shave -tuote. Se sopii kaikille ihotyypeille, myös herkkäihoisille.

 

Puhdista päivittäin

Ihon hyvinvoinnille on tärkeää, että iho puhdistetaan päivittäin. Puhdistustuotteilla ehkäiset mustapäitä ja muita epäpuhtauksia.

Ihosta erittyvä tali, saasteet, pöly ja lika tulisi puhdistaa vähintään kerran päivässä iholta. Älä käytä saippuaa, sillä se kuivattaa ihoa ja jättää ihon kiristäväksi.

 

Kuorinnalla elinvoimaa iholle

Käytä kuorintavoidetta 1–2 kertaa viikossa. Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut, mikä vähentää ihon epäpuhtauksia. Samalla iho pysyy elinvoimaisempana ja kirkkaampana.

Kuorinta helpottaa myös parranajoa, sillä se auttaa nostamaan sisäänpäin kasvavat partakarvat ihosta.

Käyttö:

  1. Hiero kuorintavoide kevyin, pyörivin liikkein kosteisiin kasvoihin.
  2. Huuhdo haalealla vedellä.

Myös miehen iho tarvitsee kausittain naamiota, joka valitaan ihotyypin mukaan. Naamio toimii tehohoitona, joka hillitsee liiallista talineritystä ja kosteuttaa ihoa.

 

Hoida ihoa kosteuttamalla

Ihon riittävä hoitaminen takaa ihon kosteustasapainon säilymisen ja suojaa ihoa auringon säteitä ja saasteita vastaan. Ohut, hyvin imeytyvä ja kosteuttava emulsiotyyppinen voide suojaa, hoitaa ja rauhoittaa kasvojen ihoa. Jos iho ei saa tarvitsemaansa kosteutta, se kuivuu ja muuttuu väsyneen näköiseksi.

Säännöllinen kosteusemulsion käyttö hoitaa ihoa tehden siitä pehmeän ja tasaisen. Samalla se myös helpottaa parranajoa.

Käyttö: aamuin illoin puhdistuksen jälkeen kasvoille ja kaulalle.

 

Lähde: Muuttujat, YLE TV1. Asiantuntijana maskeeraaja Marjo Brown

kommentit

Kerro miten saa silmien alle kasvavat pussit pois. Teen paljon ilta- ja yötyötä.

Ti, 2009-03-24 13:32

Miesten tulisi huolehtia myös jalkojen ihonhoidosta. Ei pelkästään kasvojen tms. Välillä joillain miehillä on niin yöt jalat että. Kesällä varsinkin släbäreissä tai sitten uimahallissa näkee.
Perusvinkkejä:
http://www.jalkahoito.com/
Vinkkejä kotikäyttöön:
http://www.jalkahoito.com/jalkahoito-kotona/

Ti, 2009-12-01 02:57

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä