Minun tyylini: Pauliina

Pauliina Levokoski on melkein 20-vuotias naisenalku Forssasta. Päätoimisesti Pauliina tekee myyjän töitä, mutta opiskelee vapaa-ajallaan Turussa aikuiskoulutuksessa pukeutumisneuvojaksi.

- Unelmani on päästä opiskelemaan vestonomiksi, Pauliina kertoo.

Vestonomi on nimike ammattikorkeakoulun vaatetusalan tutkinnolle. Opiskelujen lisäksi Pauliinan vapaa-aika kuluu pitkälti sohvalla läppärin kanssa, ystävien kanssa juoruillen tai yrittäen epätoivoisesti urheilla.

Pauliinan blogi on Yes Dear. Bloggailu on Pauliinalle harrastus, jota hän ei missään nimessä ota vakavasti.

- Olen hajuvesiä hamstraava ja sormuksia rakastava ikuinen haaveilija, joka yrittää esittää aikuisempaa kuin onkaan. Olen myös erityisen taitava ohittamaan huonon omatunnon, kun kyseessä on shoppailu.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Tyylini on sekoitus naisellisuutta, grundea ja rentoutta. Olen päässyt yli tyttömäisimmän vaiheen, jolloin kipittelin minimekoissa harvasen päivä, mutta siitä on edelleen jäänteenä rakkaus kukkamekkoihin ja söpöihin pikku yksityiskohtiin.

- Nykyisin pidän vaatteissa käytännöllisyydestä ja ajattomuudesta. Leikkaukset ovat minulle myös hyvin tärkeitä. Mitä yksinkertaisempi, sen parempi. Yritän alitajuisesti koko ajan rakentaa itselleni ajatonta ja täydellistä vaatekaappia, mutta hairahdan polulta alituiseen uusien villitysten vuoksi. 

Kuinka tyylisi on kehittynyt vuosien varrella?

- Nykyisin olen enemmän sinut itseni ja vartaloni kanssa. Tiedostan mikä sopii minulle, ja myös sen, ettei jokaiseen muotivillitykseen ole pakko lähteä mukaan. Tuntuu myös, että nykyisin pukeudun vain itseäni varten, enkä esimerkiksi miellyttääkseni ystäviäni.

- Olen käynyt läpi mitä ihmeellisimpiä tyylivaiheita, viemättä niitä kuitenkaan äärimmilleen. Nykyisin arvostan laadukkaita ja kauniita laukkuja, hyvin leikattuja mekkoja ja ryhdikkäitä takkeja. Kuulostaa jopa siltä, että olen kasvamassa aikuiseksi, hui! 

Mitä haluat tyylisi viestivän muille?

- Haluan näyttää rennolla tavalla huolitellulta. Ei haittaa, vaikka muutama hius repsottaa siellä täällä, tai huulipuna on vähän haalistunut. Mutta siitä huolimatta tahdon, että minulla on hyvä asukokonaisuus, joka tuo persoonani jollain tavalla ilmi. On myös tärkeää, että näytän siltä, että viihdyn omissa vaatteissani. 

Miten inspiroidut pukeutumiseen?

- Inspiroidun oikeastaan vähän kaikesta. Lehdistä, elokuvista, katumuotisivustoista, bloggaajakollegoiden asukuvista ja vaikkapa kadulla vastaan tulevan eläkeläisen nahkalaukusta. 

- Olin juuri matkustamassa ympäri Eurooppaa kuukauden, ja se oli mitä mainioin inspiraation lähde. Nähdä miten eri maan kansalaiset pukeutuvat eri kaupungeissa. 

Miten shoppailet?

- Shoppailen huomaamattani koko ajan. Jos en pääse hyville apajille isompiin kaupunkeihin kuten Helsinkiin tai Turkuun, olen jo klikkailemassa itseäni nettikauppoihin. Tai kiertelen oman kaupunkini kirpputoreja ja rajoitettua määrää vaatekauppoja.

Pauliinan tyylin tekevät:

  • Naiselliset mekot, yleensä kukalliset sellaiset
  • Ronskit nahkakengät, kuten bootsit tai nilkkurit
  • Biker-henkinen nahkatakki

Katso kuvia Pauliinan tyylistä kuvagalleriasta. Kuvat ovat Pauliinan Yes Dear -blogista.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä