Minun tyylini: Samppa

Samppa Kaartisen tie vei vuonna 2008 Hämeenlinnasta Ouluun. Oulussa alkoivat opiskelut, ja tällä hetkellä Sampalla on työn alla englantilainen filologia Oulun yliopistossa.

- Rakkauteni englannin kieltä kohtaan on tehnyt minusta myös ahkeran runoilijan ja lyriikoiden kirjoittajan.

Silloin tällöin Samppa tekee varastohommia opintojen ohessa. Miehen harrastuksiin kuuluu musiikki monessa muodossa. Hän kertoo paukuttavansa rytmisoittimia, renkuttavansa kitaraa ja kuuntelevansa musiikkia.

- Oon perusjäbä, jonka elämä on aina koostunut pääasiassa kolmesta peruspilarista; musiikista, urheilusta ja sapuskasta.

- Harrastan myös hieman "miehekkäämpiä" harrastuksia, esimerkiksi salilla käymistä ja brassijujutsua.

Sampan blogin nimi, Tuhti, on saanut alkunsa rullalautailuporukasta ja nykyisin Sampan nilkkaa koristavasta, vankilatyylisestä tatuoinnista. Tatutointi on tribuutti skeittijengille.

Miten kuvailisit tyyliäsi?

- Sekalaiseksi. Joukkoon mahtuu rullalautailuroipetta, spurgukledjuja, vaellussaappaita, salamurhaajapipoja, hipsteriviiksiä ja kasoittain farkkuja mimmien osastolta. Kovin lyhyesti tyyliäni on vaikea määritellä, enkä varsinaisesti edes koe edustavani mitään tiettyä "genreä", jos niin voi sanoa.

- Laitan päälle rentoja vaatteita. Harvemmin mua näkee missään kovin fiineissä vaatteissa, jos koskaan. 

Miten tyylisi on kehittynyt vuosien varrella?

- Tyyli on kehittynyt ala-asteelta lähtien. Tuolloin aloin diggaamaan rap-musiikista melkoisesti ja sainkin vakuuteltua mutsin ostamaan ekat "hopparihousut". Toki ne ei ollu ihan yhtä käytännölliset välitunneilla vuorenvalloituksessa, kuin haalarit. Sitten yläasteaikoina aloin skulaamaan repaleisia pillifarkkuja ja enon vanhaa nahkarotsia.

- Vasta viimesen parin vuoden sisällä oon kuitenkin alkanut keskittyä pukeutumiseen enemmän, mutta ei se vieläkään mikään ykkösprioriteetti ole.

Onko sinulla tyyli-ikonia? Ihannoitko jotakin tyyliä?

- Yksittäistä tyyli-ikonia en osaa nimetä. Ehkä mun tyyli-ikoni on The Black Keys -duon nokkamiehen, Dan Auerbachin parta. Kärsin vakavasta naamakarvakateudesta.

- En oo niin tietoinen ja sivistynyt missään tyyli- tai muotihommissa, että ihannoisin mitään tiettyä vuosikymmentä. Kyllä muhun jollai kierolla tavalla vetoaa 80-luvun naisten urheiluvaatteet, mutta en mä niitä päälleni laita.

- Samoin viime vuosisadan alkuvuosien armeijakledjut on makeita leffoissa. Mutta niidenkin kanssa sama homma, en käytä itse.

Miltä haluat näyttää muiden silmissä?

- Muiden silmissä haluan näyttää hyvältä. Mutta ei sillä oikeestaan oo mulle mitään väliä. Pääasia, että näytän tyttöystävän mielestä ja omasta mielestäni siedettävältä. Muiden jäbien mielestä näytän yleensä "naiselliselta muotipelleltä", tai "homolta", mutta semmoset kommentit oon oppinu sivuuttamaan naurunhörähdyksen siivittämänä.

- Mutta liian tavalliselta ja tylsältä en tahdo näyttää.

Mikä sinua inspiroi pukeutumiseen?

- Pukeutumisessa mua inspiroi paljon kaverit, bändit, skedelehdet ja rantojen miehet. Niin ja hyvät leffat! Esimerkiksi Into The Wild!

 

Sampan tyyliin vaikuttavat:

  • Pipot, joita ilman hän ei voi elää
  • Rullalautailu
  • Rock n' Roll
  • Tatuoinnit, joita saisi Sampan mielestä olla enemmänkin
  • Viimeiset, jäljellä olevat pennoset

 

Katso kuvat Sampan tyylistä kuvagalleriasta. Kuvat ovat Tuhti -blogista.

Tyyliäni kuvailisin sekalaiseksi. Joukkoon mahtuu rullalautailuroipetta, spurgukledjuja, vaellussaappaita, salamurhaajapipoja, hipsteriviiksiä ja kasoittain farkkuja mimmien osastolta. Kovin lyhyesti tyyliäni on vaikea määritellä, enkä varsinaisesti edes koe edustavani mitään tiettyä "genreä", jos niin voi sanoa. Laitan päälle rentoja vaatteita. Harvemmin mua näkee missään kovin fiineissä vaatteissa, jos koskaan. 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä