Minun tyylini: Teemu

Teemu Kuoppamaa. Kuva: Thing for the Bling -blogi

19-vuotias miespuolinen muotibloggaaja on harvinaisuus. Teemu Kuoppamaa asuu Vihdissä, mutta on muuttamassa lähemmäs pääkaupungin sykettä. Hän on viime kevään ylioppilas Kallion ilmaisutaidon lukiosta.

- Blogin kirjoittamisesta on tullut tärkein harrastukseni ja nautin siitä kovasti, koska siinä yhdistyy kirjoittaminen ja muoti.

Teemu rakastaa asukuvien ottamista ja asukokonaisuuksien kokoamista.

- Blogissa parasta on se, että siellä voi olla juuri sellainen kuin itse haluaa olla, eikä kukaan kerro miten asiat pitäisi hoitaa.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Tyylini on kokeilunhaluista ja androgyyniä. Joskus ajatellaan että vain naiset voivat olla androgyynejä kun he pukeutuvat miesmäisiin vaatteisiin, mutta sama juttu pätee mielestäni myös toisin päin.

- En ajattele muotia "miestenmuotina" tai "naistenmuotina", vaan pelkästään muotina. Seuraan tosin enimmäkseen naistenmuotia koska se on monipuolisempaa ja mielikuvituksellisempaa ja otan siitä paljon ideoita pukeutumiseeni.

Mitä tyylikokeiluasi kadut?

- En kadu mitään, en tyylissä enkä elämässä ylipäätään. Kaikki virheet ja erehdykset ovat olleet tarpeellisia kokea, jotta olen tullut sellaiseksi kuin olen tänään. Virheitä ei voi tai tarvitse pelätä, koska jos ei koskaan mokaa, ei voi kehittyä.

Mitkä asiat inspiroivat sinua pukeutumisessa?

- Rakastan pukeutumista, koska sillä voi muuttaa ulkonäköään. Hyvä asu päällä tuntuu, että voi tehdä elämässä ihan mitä tahansa ja voi tulla ihan keneksi tahansa itse haluaa.

-Saan paljon inspiraatiota pukeutumisesta ja olen todella onnellinen kun mietin asukokonaisuuksia ja sovittelen vaatteita.

Mitä haluat tyylisi viestivän muille?

- Pukeudun enimmäkseen vain omaksi ilokseni, mutta tottakai haluan, että muutkin ihmiset huomaavat tyylini.

- Haluan inspiroida ja rohkaista ihmisiä pukeutumaan persoonallisesti ja ravistella heitä, että "hei, ei kaikkien tarvitse näyttää samalta". Jos haluaa näyttää samalta niin fine, ihan sama, mutta jos joku tuntee sisällään että haluaisi pukeutua jollain tietyllä tavalla ja ilmaisee itseään vaatteiden kautta, niin silloin haluan sanoa hänelle, että anna mennä vaan!

Onko sinulla tyyli-ikonia?

- Pidän todella paljon Mary-Kate ja Ashley Olsenin pelkistetyn huolitellusta tyylistä, olen heidän The Row -merkin iso fani.

- Perinteisissä julkkiksissa ihailen Lady Gagan uskaliasta pukeutumista ja blogijulkkiksista taas saan eniten omaan tyyliini vaikutteita Bryanboylta, Style by Kling blogia kirjoittavalta ruotsalaiselta Elin Klingiltä sekä Kate Loves Me -blogin espanjalaiselta Pelayo Diazilta.

Kuinka harvinainen on suomalainen mies, joka bloggaa tyylistä ja muodista? Millaista palautetta olet saanut?

- Liian harvinainen, varsinkin miesbloggaaja joka ei bloggaa pelkästään miehille perinteisestä miestenmuodista!

- Olen saanut pääasiassa positiivista palautetta, ihmiset kiittelevät persoonallista tyyliä ja pitävät siitä että pukeudun niinkuin haluan.

- Tietysti kommentoijiin mahtuu myös ihmisiä, joiden ajatusmaailmaan ei mahdu, miksi 19-vuotias mies ostaa housuja naistenosaltolta, käyttää kynsilakkaa tai kaikista yksinkertaisimmillaan kantaa laukkua mukana. Tosimiehet eivät kuulemma saisi käyttää laukkua, vaan tavarat pitäisi kantaa taskuissa.

 

Teemun tyyli syntyy koruilla ja aurinkolaseilla

  • Tyylini tekevät aurinkolasit, metalliset korut ja näyttävät printtihousut.
  • Blogini nimi Thing for the Bling tulee tietysti siitä, että pidän paljoin koruista ja erityisesti metallisista sellaisista.
  • Lempikorunion Ideapaju-merkin Maarit Naakan suunnittelema hopeinen palkkikoru, jossa on kaiverrettuna tärkeä viesti.
  • Hankin juuri suosikkiaurinkolaseihini voimakkuudet, joten nyt voisin periaateessa käyttää niitä vaikka yötä päivää. En muista kuka sanoi "Todellinen diiva pitää aurinkolaseja myös yöllä", mutta hän on oikeassa.

Katso lisää Teemun tyylistä kuvagalleriasta. Kuvat ovat Teemun Thing for the Bling -blogista.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä