Minun tyylini: Ulla-Riikka

Ulla-Riikka Ruokolainen opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. Hänellä on takanaan muotoilijan opinnot. Tulevaisuudessa hän toivoo yhdistävänsä nämä kaksi alaa.

27-vuotias opiskelija harrastaa vapaa-ajallaan maalamista ja kuntoilua. Lisäksi hän tuunaa ja ompelee vaatteita. Livemusiikki on myös lähellä Ulla-Riikan sydäntä.

Ulla-Riikka toivoo, että hänen tyylinsä vaikuttaisi hieman sattumanvaraiselta.

- Minusta on tylsää jos asuissa kaikki näyttää viimeisen päälle harkitulta.

Ulla-Riikka kertoo, että hän haaveilee täydentävänsä kenkäkokoelmaansa Balenciagan ja Vivienne Westwoodin kengillä. Ulla-Riikka on Figure with Drawers blogin takana.


Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Tyylini on jostain taiteellisen ja mukavuudenhaluisen välimaastosta. Useimmiten yhdistelen tyttömäistä ja rentoa tyyliä keskenään, koska se sopii hyvin arkeen ja tuntuu omalta.

- Tyylini on kehittynyt pikkuhiljaa tällaiseksi siitä lähtien, kun 14-vuotiaana kiinnostuin vaatteista. Välillä pukeuduin lähes kokonaan mustaan, mutta viime vuosina olen löytänyt värit uudestaan. Olen nyt tarkempi materiaaleista ja vaatteiden laadusta kuin nuorempana.

Onko sinulla tyyli-ikonia?

- Ihailen kaikkia, jotka näyttävät viihtyvän hyvin vaatteissaan, eivätkä pelkää kokeilla joskus jotain uutta.

- Tykkään eniten 20- ja 60-lukujen tyyleistä, mutta en usko että se näkyy kovinkaan paljoa omassa pukeutumisessani. Tykkään 40- ja 50-lukujen naisellisista silueteista, joiden pohjalla rakennan välillä asuni. Olen tyylien kohdalla sekoittelija, enkä viihtyisi asussa, joka on kokonaan joltain tietyltä vuosikymmeneltä. Mieluummin yhdistän pieniä vintage idoita mordiin tyyliin.

- Ostan usein kirppareilta 80- ja 90-lukujen vaatteita ja muokkaan niitä modernimmiksi esimerkiksi poistamalla olkatoppaukset ja muuttamalla vaatteen mallia. Vanhoissa vaatteissa on hienoja materiaaleja ja yksityiskohtia, joita ihailen.

Kadutko jotain tyylikokeiluasi? Minkä tyylikokeilun haluaisit unohtaa?

- Minulla ei ole ollut mitään kovin rajuja pukeutumiskausia. Tosin ihmettelen, miten olen voinut lukioaikana käyttää tekonahkahousuja ja kokonaan keinokuituisia paitoja, nyt pelkkä ajatuskin tuntuu epämukavalta, koska sellaiset materiaalit eivät hengitä juuri yhtään.

Millaisissa vaatteissa tuntisit olosi tukalaksi?

- En viihdy asuissa, joissa on pelkkiä vaaleita sävyjä. Suurin kammotus olisi varmaan koko valkoinen jakkupuku. En myöskään haluaisi pukeutua samaan merkkiin päästä varpaisiin, siitä tulisi liian mallinukkemainen olo.

Mistä vaatteesi ja kenkäsi löytävät sinulle?

- Olen laiska shoppailija, enkä juurikaan nauti kaupoissa kiertelystä. Hyvin harvoin iskee sellainen fiilis, että jaksan kiertää useamman liikkeen innostuneena läpi. Alennusmyynneissä saatan innostua ja hankkia puolet koko vuoden vaatteista.

- Kirpputoreilla käyn tonkimassa säännöllisesti ja niiltä onkin peräisin monet lempivaatteeni ja asusteeni. Tilailen myös jonkin verran netistä, esimerkiksi Vagabondin, Emmi Sulinin ja Finnish Design Shopin nettikaupat ovat tuttuja.

Mitkä asiat inspiroivat sinua pukeutumisessa?

- Olen hyvin altis vaikutteille ja inspiroidun sekunnissa, jos näen vaikkapa kivan väristä luomiväriä vastaantulijalla tai kivan kuvan lehdessä. Muokkaan kuitenki ideat omannäköiseksi, enkä koita kopioida suoraan.

- Useamman kerran asuinspiraatio on iskenyt pyykkinarun edessä, kun kaksi vaatetta, joiden en olisi ajatellut sopivan yhteen näyttävätkin kivalta vierekkäin. Suurimman osan ajasta tosin inspiroitumiseni on alitajuista - imen vaikutteita kaikesta mitä näen ja asioista muokkauttuu ajan kanssa ideoita, joita kokeilen käytännössä.

 

Ulla-Riikka luottaa kontrastiin

  • Kiilakorot
  • Vekkihameet
  • Mustat mekot
  • Värikkäät sukkahousut
  • Isot korut

Katso kuvagalleriasta esimerkkejä Ulla-Riikan tyylistä. Kuvat ovat Ulla-Riikan blogista, Figure with Drawers.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä