Morsiuspukujen trendit 2010: tyttömäistä ja keveää

Häät: morsiuspukujen trendit ja muoti vuonna 2010. Kuva: Mikko Jylhä

Tyttömäinen morsian on kaukana totisesta. Lyhyt hameen linja ja lyhyt huntu ovat nyt moderneja. Varsinkin lyhyet hameet raikastuttavat morsiuspukuvalikoimia kevättä kohti.

Moni hakee lyhyestä ja niukasta hameesta laman merkkejä, mutta tosiasiassa yhtä trendikkäänä säilyy häämuodissa edelleen myös pitkä ja muhkea hame, perinteinen prinsessatyyli. Raikasta ja uutta prinsessatyylissä on toispuoleisuus sekä tyllipilven kerääntyminen aivan hameen helmaosiin.

Vuoden 2010 morsiuspukutrendeissä nähdään yksityiskohtina sulkia, ruusukkeita ja boleroita. Nämä 10 - 20 vuoden takaiset trendit kulkevat käsi kädessä muhkeiden helmojen kanssa: runsas tylli keventää helmoja ja tekee niistä leikitteleviä.

Morsiuspukujen koristelut ovat yksinkertaisempia kuin edellisinä vuosina, lisäksi koristeet erottuvat selvemmin. Suosittuja ovat ruusukkeet ja koristelut toisella olkapäällä tai puvun takaosassa, epäsymmetrisesti.

Tyttömäistä tyyliä kavahtavalle jää vielä runsaasti vaihtoehtoja: vuoden 2010 valikoimissa nähdään runsaasti myös ryhdikkästä, afroditemaiseksikin luonnehdittua tyyliä.

Suomalainen morsian ostaa morsiuspukunsa kesähäitä varten yleensä jo marras-helmikuussa. Tämä on suoraan yhteydessä pukujen saatavuuteen: usein pukujen tilausaika on yli kolme kuukautta - myös suomalaisten valmistajien tilausajat saattavat olla yllättävän pitkiä.


YLE Etelä-Karjala: Trendikäs morsian kantaa ylläään väriä ja pitsiä

Lue lisää: www.haat.fi

Elävä arkisto: Muistatko Norjan tuhkimohäät vuodelta 2001?

Klikkaa kuvagalleriaan - vuoden 2010 morsiuspukutrendit Häät&Rakkaus -messutapahtumassa Helsingissä 14.11.2009

 

kommentit

joo, tommonen.

Ti, 2009-12-01 14:14

bk6EKU jwjeziqiffnb, [url=http://vaiosnarusfc.com/]vaiosnarusfc[/url], [link=http://aigqdjuitecf.com/]aigqdjuitecf[/link], http://bupmayehuomz.com/

Ma, 2010-04-19 00:43

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä