Niin paljon kenkiä ja vain neljä vuodenaikaa

Stellan muotiblogi. Kuva: parasaikavuodesta.blogspot.com

Mistä muotiblogeissa on kyse? Käsittääkseni niissä pulputetaan, mitä on viimeisimmäksi shoppailtu trendiliikkeistä tai mitä jollakulla julkkiksella on ollut jossakin yllään. Miten muotiharrastusta toteutetaan bloggaamalla?

Paras aika vuodesta - niin paljon kenkiä ja vain neljä vuodenaikaa on tällä hetkellä yksi Suomen luetuimmista muotiblogeista. Pyydän apua Stellalta. Hänellä on viikossa noin 14 000 lukijaa.

Stellan mielestä muotiblogi on käsitteenä hieman liian rajoittava.

- Blogini on minulle inspiraatiopäiväkirja, joka sisältää kaikenlaista katumuodista catwalkeihin ja musiikista elokuviin.

Vaikka Stellan muotiblogi syntyi suunnittelematta, osoittautui se nopeasti oivalliseksi kanavaksi jakaa ajatuksia muiden, samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Tässä Stellan yksinkertainen vastaus minulle, epäilijälle: muotiblogi on ennen kaikkea samanhenkisten ihmisten kokoontumispaikka.
 

Tyyli on elämää varten

Mikä on salaisuus Stellan suosion takana? Hänen täytyy osata tuoda esiin jotain sellaista, jota ihmiset kaipaavat ja tarvitsevat juuri nyt.

Stella. Kuva: parasaikavuodesta.blogspot.com- Olen kirjoittanut useamman kerran paineista ja odotuksista, joita ihmiset - ja muotimaailmassa erityisesti naiset - toisilleen asettavat. Tuntuu hullulta, että olisi vain yksi tapa olla, elää ja ajatella. Peräänkuulutan rennompaa otetta ja kannustavampaa asennetta. Uskon siihen, että oman tyylin säilyttäminen on tyylikkäämpää kuin trendien orjallinen noudattaminen. Tyyli on elämää varten, ei toisinpäin.

Käsitykseni muotiblogista muuttuu hiljalleen, kun lueskelen Stellan tekstejä. Hän avaa lukijoille maailmaansa ja tuo eteemme jopa poikaystävänsä rennon haastattelun. Kova maailma on täältä kaukana – poikaystävästään Stella kirjoittaa mm. näin: ”Sarkastinen henkilö, jonka kanssa jaan asuntolainan, palauttaa onneksi maan pinnalle - perjantaina näytin kuulemma pipon alla pälyilevältä kummituseläimeltä.”

Intohimoinen harrastaja bloggaa joka päivä

Blogin kirjoittamisen luonnetta kuvaa Stellan mukaan hyvin se, että siitä ei pidetä lomaa.

- Blogin kirjoittaminen ei ole velvollisuus josta haluaisi lomailla samaan tapaan kuin työstä. Se on intohimoinen harrastus.

Aiheesta ja käsittelytavasta riippuen Stella käyttää blogimerkintöjen tekemiseen aikaa minuutin tai useamman tunnin. Nykyisin kuitenkin lukijoiden kommentteihin vastaaminen vie enemmän aikaa kuin itse blogin kirjoittaminen.

Kengä jalkaan. Kuva: parasaikavuodesta.blogspot.comEntä jos runosuoni ei joskus sykikään, tarttuuko bloggaaja silti näppikseen?

- Kirjoitan päivittäin, joskus monta kertaa. Jos en ole puheliaalla tuulella, jaan kuvia, jotka ovat inspiroineet tai annan musiikin puhua puolestani.

Miten Stella suhtautuu lukijoihinsa – ovatko he ystäviä, kollegoja, kavereita?

- Tapaan blogini lukijoita lähinnä vain sattumalta, kun joku uskaltautuu juttusille tunnistettuaan minut. Mutta tunnen useamman bloggaajan kyllä, seuraamme kaikki toistemme blogeja.

 

Ystävät voivat valita, lukevatko vaiko eivät

Stella myöntää, että päätyminen yhdeksi Suomen luetuimmista bloggaajista tuntuu hurjalta. Miten tähän on tultu?

- Sattumalla ja oikealla ajoituksella lienee osuutensa asiassa, samoin viihdyttävällä tekstillä. Saatan tarttua painokkaisiinkin aiheisiin, mutta haluan silti inspiroida ja ilahduttaa, en saarnata.

Stella on kirjoittanut blogiaan puolisentoista vuotta. Ennen blogiaikakautta oli toiset keinot.

- Ystäväni saivat kuunnella pitkiä kenkäaiheisia monologeja, halusivat tai eivät. Nykyisin he saavat valita!

Stellan intohimoista harrastusta on varmasti siivittänyt myös se, että hän on saanut hyvin vähän negatiivista palautetta.

- Lukijani taitavat laillani olla hiukan vanhempia kuin keskiverto-bloggaajakollegani. He osaavat anonyymin kettuilun sijaan vaihtaa osoiteriviä jos alkaa ärsyttää.

Tuhansia ystäviä yhdessä paikassa

Minulle muoti toi siis mieleen shoppailun trendiliikkeissä - toisaalta oman muotini löydän aina kirpputorilta. Onkohan Stella kiinnostunut kierrätysmuodista tai kirpputoreista?

- Rakastan kirpputoreja, mutta ehdin kiertää niitä valitettavan harvoin. Monet parhaimmista löydöistäni on tehty käytettynä kirpparilta tai eBaysta. Lempikoruni on vanhasta vinyylilevystä taivutettu rannerengas, pidän ajatuksesta että vanha tavara saa jatkaa elämäänsä uudessa olomuodossa.

Stellan käsirenkaat. Kuva: parasaikavuodesta.blogspot.comStellan muotiblogissa ei siis juosta vain ultimate-tyyppisesti pintamuodin perässä - tai koeteta ottaa haltuun kaikkea alaan liittyvää. Siellä sijansa saavat kirpparilöydöt, tunnelmat ja tunteet ja niin hyvät kuin huonotkin päivät.

Paras aika vuodesta -blogissa aivan tavallinen nuori nainen etsii rennosti mukavaa tapaa elää, olla ja jakaa kokemuksia. Siis kuin kuppi kuumaa kahvia ja jutusteluhetki ystävän kanssa. Ystäviä vain on paikalla - tuhansia!

Lopuksi oikein perinteinen haastattelukysymys: Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle, Stella?

- Flipflopit, aurinkolasit, hyvän kirjan, jättiläismäisen huivin jota voi käyttää niin vilttinä, mekkona kuin päänsuojana sekä ison pullon aurinkovoidetta.

Käytännöllinen selviytymispaketti osoittaa, että Stella osaisi nauttia olostaan autiolla saarella – ja myös näyttäisi hyvältä.

Mutta mitkä ihmeen flipflopit? Teen äkkiä Flip flop –testin ja olen mukana tunnelmassa:  The Flip Flop Test
 

Lue blogeja: 

Stellan muotiblogi: Paras aika vuodesta
Blogilista.fi - yli 5000 suomalaista muoti-, vaate- ja tyyliblogia
Kuuma lista, top-lista ja luetuimmat Blogilista.fi:ssä
Maritta Kuula: Grace ja muoti

 

 

Ulla Vuorela

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä