Mitä sanoisit nuorelle itsellesi?

Katso menneisyyteen, nuoruuden itseesi. Miten tähän on tultu? Mitä neuvoja, kannustavia sanoja sanoisit nuorelle itsellesi, jolle kaikki on vielä edessä?

Sanna Stellan

Mitä sanoisit nuorelle itsellesi - Sanna Stellan. Kuva: Numi Nummelin, Yle

Olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että kaikki elämässä menee just niin kuin pitääkin ja siitä näkökulmasta en neuvoisi itseäni tekemään mitään toisin. Elämässä tulee mokia, haasteita ja katastrofeja, mutta vaikka kuinka myrskyn silmässä tuntuu, että tästä en selviä, niin ajan kuluessa koko vastoinkäymistä ei edes muista tai on tajunnut, että siitä oppi valtavasti. Elämä rullaa koko ajan eteenpäin, mikään tila ei ole pysyvä, eikä elämä koskaan staattinen. Koko ajan voi uudistua ja muuttua.

Älä koskaan syytä ketään muuta mistään tilanteesta, ota aina täysi vastuu teoistasi ja asenteistasi, siitä mihin käytät aikaasi. Älä anna minkään olosuhteen tai itsesi ulkopuolella olevan asian olla esteenä sille, että pääset toteutumaan ihmisenä. Luo oma todellisuutesi. Seuraa sydäntäsi, tee mitä sinun täytyy tehdä. Miten voit palvella ihmisiä ja ihmisyyttä, ihmiskuntaa, kantaa kortesi kekoon yhteisen hyvän puolesta? Mene ja koe, tee, järjestä, organisoi, luo, luota, rakasta. Jaa, tee yhdessä, anna. Älä tuhlaa aikaasi mihinkään mikä saa sut voimaan pahoin tai ei tunnu oikealta.

Kävele paljon. Se puhdistaa päätä ja pitää rangan ryhdikkäänä.

Sanna Stellan (s. 1974) nähdään tammikuussa TV2:lla alkavassa sketsiohjelmassa Siskonpeti.

kommentit

Älä usko kaikkea mitä ihmiset sanovat. Älä tottele kaikkia sääntöjä.

>tarkkailija La, 2013-12-28 21:45

Sanna Stellan osuu ytimeen ja tekstistä huokuu, että hän on joutunut asioita miettimään. Tässä on itselleni haasteita riittämiin, mutta uskon niiden olevan tavoittelemisen arvoisia.

>Iso poika Ke, 2014-01-01 21:38

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä