Näkymätön pyöräilykypärä

Näkymätön pyöräilykypärä. Kuva: hovding.com

Pyöräilykypärää on Suomessa lain mukaan käytettävä. Kypärä kuitenkin usein jää kotiin tai kaupan hyllylle, koska se muistuttaa enemmän pottaa päässä. Muutaman viime vuoden aikana kypäriin on onneksi tullut värikkäitä ja vähän hauskempia vaihtoehtoja kuin se perinteinen "Tour de France" -tyylinen potta.

Onpa myös nähty kypäriä, jotka muistuttavat hattua. Perinteisen kypärän päälle on kiinnitetty kankainen lippalakki, jolloin syntyy illuusio, että pyöräilijällä onkin (iso) hattu päässään. Vaihtoehto tämäkin.

Hövding on kuitenkin jotain aivan muuta, ja se todella muuttaa käsityksen perinteisestä kypärästä. Se on sananmukaisesti näkymätön. Se on kauluri, joka kätkee sisäänsä turvatyynyn. Pyöräilijän törmätessä tai kaatuessa turvatyyny laukeaa automaattisesti kaulurista ja avautuu pään ympärille huppumaiseksi kypäräksi.Näkymätön pyöräilykypärä. Kuva: hovding.comKaulurin ulkokuori on vaihdettava, joten kaulurin voi mukauttaa omaan tyyliin sopivaksi. Sen lisäksi, että se on tyylikäs eikä kampaus mene pilalle, sen pitäisi olla myös turvallinen. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on. Miksei tällaista ole aikaisemmin keksitty?

Itse asiassa idea sai alkunsa jo seitsemän vuotta sitten. Uuden tuotteen kehittäminen ideasta toimivaksi vie aikaa. Saati sitten rahoituksen ja erilaisten turvaluokituksen saaminen sekä tuotteen myyminen. Toistaiseksi näkymätöntä kypärää myydään Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä nettikaupassa EU:n alueelle. Vuodesta 2011 asti Hövdingia on myyty noin 600 kappaletta.

Hintaa Hövding-kaulurilla on huimat 400 euroa. Uusi, tuliterä polkupyörä maksaa jo niin paljon. Tarvitseeko pyörää (tai pyöräilykypärää) keksiä uudelleen? Ilmeisesti Ruotsissa tarvittiin, sillä ruotsalaisten mielestä nykyiset kypärä ovat yksinkertaisesti kömpelöitä ja sotkevat hiukset.

Luottaisitko sinä näkymättömään pyöräilykypärään?

Hövding pitää kaikesta huolimatta nähdä ymmärtääkseen sen toimivuuden käytännössä. Onneksi kaulurihuppukypärästä on tehty havainnollistavia videoita. Seuraava video kertoo tarinan designin takana.

Lisää aiheesta 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä