Anna tekee pikadeittailusta totta

Anna Uusiheimala - Amorin apukädet. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo.

Anna Uusiheimala, 32, sai viime kesänä idean deittipalveluyrityksen perustamisesta. Deittisirkus on Suomen ensimmäinen virallinen speed datingiin eli pikadeitteihin erikoistunut yritys.

Anna pyörittää perustamaansa Deittisirkusta tällä hetkellä yksin.

- Enää ei ole todellakaan mitään vapaa-ajan ongelmia. Kaikki liikenevä aika menee tähän. Mutta uskon, että tästä tulee hyvä juttu, kun suomalaiset löytävät palvelun, Anna intoilee.  

Noin kolmenkymmenen euron speed dating -hinta määräytyi sen mukaan, mitä samantyyppiset deittitapahtumat maksavat muualla maailmassa. Anna kyseli myös ystäviltään ja tuttaviltaan, mitä he olisivat valmiita maksamaan pikadeiteistä.

Ajatus maksullisista treffeistä useamman tuntemattoman kanssa saattaa epäilyttää. Eihän kukaan voi taata, että treffeillä  eteesi istuukin se prinssi Komea ja hurmaava.

- Ihmiset jotka suhtautuvat tähän äärettömällä vakavuudella ja lopputuloshakuisesti eivät ehkä ole edes oikeata kohderyhmää. Pikadeittailua voi verrata vaikka leffassa käymiseen tai johonkin muuhun kulttuuritapahtumaan. Se on ajanvietettä siinä missä teatteri- tai baari-iltakin. Voit vain nauttia uusista ihmisistä, saada treffiseuraa yhdeksi illaksi tai uuden ystävän. Aina on kuitenkin mahdollisuus löytää se oikea vaikka loppuelämäksi, Anna summaa vaihtoehtoja. 

Koska Anna on aina neuvonut ja ohjeistanut sinkkukavereitaan, hän mietti, miten deittailua voisi treenata muutenkin kuin nettitreffeillä tai baarissa.

- Speed dating on ihan vanha juttu jo muualla maailmassa, mutta huomasin, että Suomessa ei kukaan järjestä tällaista, joten päätin yrittää, Anna toteaa.

Annasta huokuu, kuinka kokonaisvaltaisesti hän on mukana työssään.

- Tätä työtä ei voisi tehdä, jos ei olisi halua tuottaa ihmisille elämyksiä ja saattaa heitä yhteen. 

Anna Uusiheimala - Amorin apukädet. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo.

Anna ei pelkää yrittäjyyden riskejä

- Tosi kallis harrastus, Anna nauraa, kun kysyn kannattaako deittiyrityksen pyörittäminen Suomessa. - Jos en olisi lähtenyt yrittämään, niin en olisi koskaan saanut tietää minne tämä tie vie.

Anna ei pelkää riskejä. Yrittäjyys on Annan sanoin kuuntelua ja tunnustelua. Yrittäjän on joustettava ja muutettava toimintatapaa ja tarjontaa sen mukaan, mistä asiakkaat löytyvät ja mistä he ovat kiinnostuneita.

- Olen aina pyöritellyt kaikenlaisia yritysideoita ja koska olen taustaltani yritysneuvoja, on yrittäminen koukuttanut, Anna pohtii. - Useimmiten miehillä on enemmän sitä perusluottamusta lähteä yrittäjäksi. Naiset miettivät riskejä tarkemmin ja pidempään.

Varmuuden vuoksi Anna onkin pitänyt vielä ”päivätyönsä” uuden yrityksen rinnalla.

Joskus kodin ja kahden työn yhteensovittaminen on hermoja raastavaa, mutta Anna sanoo olevansa nainen, joka haluaa toteuttaa itseään. Hänelle työ on aina ollut tärkeä osa elämää.

- En ole kahdeksasta neljään -ihminen, en erottele työtä ja vapaa-aikaa. Se on sitä kaikkea koko ajan!

Vaikka aviomiestakuuta pikadeiteillä ei siis ole, elämyksen Anna lupaa.

Tulevana lauantaina 19.1. Helsingissä järjestettävä Deittisirkuksen ensimmäinen speed dating -tapahtuma ravintola Apollossa on loppuunmyyty naisten osalta, yli 35-vuotiaita miehiä kaivataan mukaan vielä jokunen.

Saako tästä päätellä, että Annasta tulee isona Amorin apukädet? 

kommentit

Ei-kaupalliselta saitilta Eurosinkut.net löytyy sinkkumiehiä ja naisia. Ja ovat muuten järjestäneet lukuisia pikadeittejä, ensimmäiset jo yli 10 vuotta sitten.

>Es Pe, 2013-01-18 21:35

Hyvä - kiitos linkistä!

>ullav Ma, 2013-01-21 10:03

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä