Haku päällä: Ikisinkkuus pelottaa!

Haku päällä - ikisinkkuus pelottaa. Kuva: stock.xchng

Olen 25-vuotias nainen, enkä ole koskaan seurustellut vakavasti. Jos puolentoista vuoden ”seurustelua” 13-vuotiaana ei lasketa, niin minulla on ollut tasan kaksi suhdetta, joista pisin kesti jopa neljä kuukautta. Molemmat jutut kosahtivat siihen, etten osannut kuvitella meille yhteistä tulevaisuutta. Sinkkuuteni on tavallaan oma valintani.

Minulla on hyvin vahva kuva siitä, millaisen miehen kanssa haluaisin seurustella. Voisin luetella päättymättömän listan ominaisuuksia, joita toivon unelmamiehessäni olevan, mutta olen kuitenkin huomannut niiden unohtuvan tositilanteessa. Haluaisin löytää ihmisen, joka jaksaisi katsella naamaani niin känkkäränkkä- kuin onnenpäivinäkin. Ja jos se ihminen sattuisi vielä olemaan fiksu, komea, varakas ja huumorintajuinen, niin - hip hurraa!

Jostain syystä huoli yksinjäämisestä on alkanut voimistua aikuistuessani. Tiedän kyllä olevani vielä nuori, mutta silti! Mielessäni kummittelee kauhuskenaario vanhasta ja katkeroituneesta Liisa-tädistä paheksumassa toisiaan kähmivää nuorta paria rappukäytävässä. Mitä jos kohtaloni on viettää loppuelämäni yksin? Lähipiirini on täysin varma siitä, että löydän sen vaalealla oriilla luokseni ratsastavan prinssini, ennemmin tai myöhemmin. Miten ihmeessä he voivat olla asiasta niin varmoja?

Ottaessani pelkoni ikisinkkuudesta puheeksi missä tahansa seurassa, soi sama virsi kerta toisensa jälkeen: ”kyllä sinä kerkeät”, ”sinä olet vielä niin nuori”, ”sinulla on vielä aikaa” ja niin edelleen. Monesti juttukumppanini vertaa tilannettani jos ei omaan, niin jonkun toisen ”vielä surkeampaan” tilanteeseen. Yleensä nämä vertailukohteet ovat vanhempia ihmisiä, ja heillä on takanaan useampia vuosia sinkkuna kuin minulla sekä paljon, paljon enemmän katastrofaalisia kokemuksia parisuhderintamalla. Tuntuu usein siltä, että minulla ei olisi oikeutta puhua pelostani - olenhan vielä niin nuori ja elämä on vasta edessäni.

Ovatko ihmiset unohtaneet, että on vain yksinkertaisesti olemassa kohtaloita, ihmisiä, jotka eivät koskaan löydä itselleen sitä toista puoliskoa? Vaikka pariutumattomuus olisi kohdallani epätodennäköistä, niin se on kuitenkin mahdollista. Piste. Täten myös ahdistukseni, nuoresta iästäni huolimatta, on ihan oikeutettua.

Valtaosan ajasta nautin elämästäni sinkkuna, voin tulla ja mennä miten huvittaa. Ihminen on kuitenkin laumaeläin, jonka on luonnollista kaivata kumppania lähelleen, ja myös minulla on tämä tarve.

Antakaa siis minun kriiseillä, silloin kun siltä tuntuu. Jos huoleni osoittautuu turhaksi, niin lupaan tarjota kakkukahvit sinä kesäisenä päivänä, kun astelen alttarille sulhaseni kanssa.

kommentit

Ymmärrän huolesi ikisinkkuudesta, mutta minusta tuntuu, että jos asia huolestuttaa, niin ei siitä sitten ongelmaa tule. Voi olla, että mielesi on virittynyt niin, että jostain se enemmän tai vähemmän prinssi tupsahtaa.

Meitä vanhapiikojakin on monenlaisia. Olen itse yhden avoliiton kokenut ja lapseton, sekä hyvin tyytyväinen elämääni. Toki hyvän miehen kanssa on mukavampi olla kuin yksin, mutta kyllä yksinolo huonon miehen voittaa. Olen tyytyväinen, sillä olen kokolailla terve, minulla on aika kiva työpaikka, mukava asunto ja riittävä kaveripiiri. Kyllä tämä huonon parisuhteen päihittää mennen tullen, mikä sekin on tullut koettua. Toki avoliittoni alkuaikana oli paljon hyvääkin, ja voin kuvitella pitkän ja hyvän parisuhteen päihittävän yksinolon.

Olen hirveän paljon vanhempi kuin sinä, jo yli viisikkymppinen. Eniten silmääni pisti jutussasi, miten juttukaverisi eivät ota huoltasi vakavasti. Ehkä kannattaisi välttää tällaista seuraa, jossa ei voi olla oma itsensä, ja etsiä niitä ihmisiä, jotka oikeasti kuuntelevat.

>Kärtty Ti, 2012-05-15 16:04

Jos yhtään lohduttaa, niin tuo kommentti 'kyllä sinä vielä jonkun löydät' on aika yleinen. Itse kuulen sen joka kerta kun valittelen omaa sinkkuuttani. Sinkkuus on tosin itselleni täysin erilainen olotila, olen nyt jo 27, enkä ole ikänäni seurustellut kertaakaan. Jonain päivinä se haittaa enemmän, toisina vähemmän. Kaipaan ehkä eniten, ihmisläheisenä ihmisenä, juuri läheisyyttä ja toisen seuraa. Asun yksin, eikä kissasta ole pidemmän päälle keskustelukumppania.

Itse kyllä tosin ihmettelen toisinaan ihmisiä, jotka sinkkuusvalituksiin vastaavat että ei se parisuhdekkaan niin maailman paras asia aina ole. Eli mikä siis on parempi, sinkkuus vai parisuhde?...

>Syreeni La, 2012-05-19 00:56

Jep, eikös se ollut ajatus olla "oma itsensä", sen sijaan että rakennetaan kulissia ;)

Hieno viimeinen kappale.

>Violet Ti, 2012-10-09 13:22

lisää kommentti

Haku päällä – 25-vuotiaan naisen ajatuksia sinkkuudesta ja sen oikean pyydystämisestä

Liisa on kyllästynyt olemaan sinkku ja pohtii nyt, mitä asian eteen voisi tehdä.

 

 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä