Love Connection - ilmoittaudu tv-ohjelmaan

Love Connection on uusi kotimainen tv-ohjelma, jossa suomensukuiset poikamiehet  Yhdysvalloista - Matti, Adam, Henri, Markus ja Jesse - etsivät rakkautta Suomesta.

Kolme eniten yhteydenottoja saanutta poikamiestä pääsee mukaan ohjelmaan, ja he tulevat  kesällä Suomeen tapaamaan tyttöystäväehdokkaita. Ohjelman viimeiset jaksot kuvataan Yhdysvalloissa.

Love Connection -ohjelmasarja esitetään YLE TV2:ssa syksyllä 2013. Haku ohjelmaan on päättynyt 24.2. Maaliskuussa kuullaan, kuinka paljon kirjeitä miehet saivat.

Mattin, Adamin, Henrin, Markuksen ja Jessen esittelyt: 

1. Matti Love Connection - Matti. Kuva: Yle

Ikä: 26

Asuinpaikka: New Jersey

Ammatti: Medical Illustrator = teen kuvituksia lääketieteellisiin julkaisuihin esimerkiksi elimistä, bakteereista ja lihaksista. Teen myös animaatioita opetustarkoituksiin. Tätä kautta saan yhdistää kaksi intohimoani, taiteet ja lääketieteen. Aikomukseni on opiskella lisää lähiaikoina ja hankkia tohtorin tutkinto.

Harrastukset: patikointi, matkustaminen, kitaran soitto, valokuvaus, melonta ja sukeltaminen.

Perhehistoria: Olen suomalainen äitini puolelta. Isoisoäitini on kotoisin Karjalasta. Hän ei halunnut jäädä naimisiin kotikyläänsä, joten hän lähti kohti uutta elämää Amerikassa. Laivamatkalla hän tapasi Savosta kotoisin olevan isoisoisäni ja perusti tämän kanssa Amerikassa perheen.

Suomen kielen taito (asteikolla 1-10): 3-4, ymmärrän suurin piirtein, mistä keskustelussa on kyse, mutta jännitän puhua itse suomeksi.

Kiinnostus Suomeen: Suomalaisuus voi olla vaikeasti määriteltävissä niille, jotka eivät tiedä siitä mitään. Mutta niille, jotka ovat valmiita ottamaan selvää sen salatuista merkityksistä, löytävät siitä lohtua ja tiedon, että he eivät ole yksin maailmassa.

Haluan tutustua suomalaiseen arkkitehtuuriin, ruokaan ja kulttuuriin. Myös suomalainen luonto kiehtoo minua. Lisäksi olen aina halunnut käydä Korvatunturilla Joulupukin luona : )

Millainen nainen kiinnostaa: Tärkeintä on löytää yhteys toiseen ja se, että toisen kanssa on hyvä olla. Jos on pakko luetella ominaisuuksia, niin sanoisin itsenäinen, huumorintajuinen, älykäs ja luova. Olisi mukavaa, jos hän olisi valmis heittäytymään seikkailuun ja kokemaan uusia asioita, mutta myös käpertymään kotisohvalle kynttilänvalossa.

 

2. AdamLove Connection - Adam. Kuva: Yle

Ikä: 22

Asuinpaikka: Oregon

Ammatti: Opiskelija; pääaineena kirjallisuustiede, sivuaineena mediaopinnot. Valmistun tämän vuoden keväällä.

Harrastukset: Squash (kilpatasolla), lukeminen (tämänhetkinen lempikirjani on Herman Melvillen Moby Dick), luonnossa liikkuminen, ystävien ja perheen kanssa oleminen.

Perhehistoria: Olen suomalainen isäni puolelta. Hänen vanhempansa muuttivat aikoinaan Amerikkaan, ja isä puhuu sujuvaa suomea. Suomalaisuus näkyy kotonani mm. Marimekon peitteissä ja Iittalan astioissa. Perheeni on hyvin aktiivinen paikallisessa Suomi-seurassa.

Suomen kielen taito (asteikolla 1-10): 2-4, mutta parannan koko ajan!

Kiinnostus Suomeen: Minulle Suomi tarkoittaa suomensukuisten esi-isieni (ja tietysti Joulupukin) maata. Se on kaukainen paikka, missä unelmista tulee totta ja missä rakkaus odottaa. ”Suomalaisuus” tarkoittaa sitä, että hankkii mieluummin saunan kuin auton ja että juo kolme kuppia kahvia ennen nukkumaanmenoa. Tosin on myönnettävä, että tämä on pelkkää näppituntumaa ja haluan ehdottomasti päästä Suomeen oppimaan, mitä suomalaisuus todella tarkoittaa.

Millainen nainen kiinnostaa: Suomalainen nainen. Rakkaus tapahtuu usein odottamatta eikä siinä katsota määreitä tai ominaisuuksia. Ehkäpä tapaan ihanan kahvilanpitäjän, joka tarjoaa minulle teetä ja estää minua syöksymästä pohjattomaan kahvinjuonnin kierteeseen : )

 

3. HenriLove Connection - Henri. Kuva: Yle

Ikä: 46

Asuinpaikka: Kalifornia

Ammatti: Network Sales and Account Manager = myyn laajakaista- ja puhelinliittymiä yrityksille.

Harrastukset: Golf! Koripallo, koiran ulkoiluttaminen (minulla on herttainen Rottweiler Simba), baseball, kalastus. Harrastan ja liikun paljon 13- ja 19-vuotiaitten poikieni kanssa (minulla ja ex-vaimollani on heidän yhteishuoltajuus).

Perhehistoria: Vanhempani ovat suomalaisia ja kotoisin Hartolasta. He asuivat Amerikassa, kun synnyin. He ovat sittemmin palanneet takaisin Suomeen, mutta minä jäin Kaliforniaan. Olen kyllä käynyt Suomessa useaan otteeseen ja minulla on kaksoiskansalaisuus.

Suomen kielen taito (asteikolla 1-10): 6-7, puheeni tarvitsee hienosäätöä: osaan sanat, mutta ne saattavat kuulostaa enemmän heprealta kuin suomelta : )

Kiinnostus Suomeen: Mielikuvani Suomesta on paikka, jossa on puhdasta vettä, sininen taivas, kylmät talvet ja paljon Sisua. Ihmiset ovat mielestäni enemmän jalat maassa -tyyppisiä kuin Amerikassa, mistä pidän. Haluan nähdä, pitävätkö mielikuvani paikkansa. Haluan myös tutustua paremmin perheeni historiaan.

Millainen nainen kiinnostaa: Olen itse aktiivinen, joten olisi mukava tavata samanlainen nainen. Sellainen, joka viihtyy ulkona, on hauska ja sievä. Hyvä huumorintaju on tärkeää, koska jokaisen on hyvä osata nauraa itselleen.

 

4. Markus

Love Connection - Markus. Kuva: YleIkä: 25

Asuinpaikka: Kalifornia

Ammatti: Ravintoloitsija. Olen osaomistajana baarityyppisessä ravintolassa, joka sijaitsee kauniilla Tyynenmeren rannalla. Koulutukseltani olen gourmet-kokki ja valmistuin aikoinani Culinary Institute of Americasta. Suoritan tällä hetkellä jatko-opintoja markkinoinnin puolella ja valmistun syksyllä 2013. Kokkaaminen on suurin intohimoni.

Harrastukset: purjehdus (asun tällä hetkellä Carpe Diem -nimisellä purjeveneelläni), kalastus, tennis, isän kanssa metsästys, saunominen, melonta, matkustaminen, karaoke (kyllä, myös suomeksi!), eläminen.

Perhehistoria: Äitini on kotoisin Vihannista. Hän oli lomamatkalla Amerikassa, kun hän tapasi isäni ja rakastui tulisesti. He perustivat perheen ja kasvattivat minut Pohjois-Kaliforniassa. Äitini on pitänyt huolen, että suomalaiset tavat ja tottumukset pysyvät muistissa: osaan mm. tehdä suomalaista pullaa ja karjalanpiirakoita. Minulla on kaksoiskansalaisuus.

Suomen kielen taito (asteikolla 1-10): 4, mutta opin nopeasti. Ja onneksi rakkauden kieli on kansainvälinen : )

Kiinnostus Suomeen: Minua kiinnostaa lähes kaikki Suomessa: Sisu, ruisleipä ja makkara, saunominen ja järvessä uiminen, sinappi, salmari ja keskiyön aurinko. Olisi mukava oppia lisää Lapista, lohenpyynnistä, poroista, purjehtimisesta ja suomalaisesta ravintolakulttuurista. Ylipäätään olen halukas vahvistamaan suomalaista identiteettiäni.

Millainen nainen kiinnostaa: Etsin suomalaista naista, koska siten voisin säilyttää siteeni suomalaisuuteen senkin jälkeen, kun äitiäni ei enää ole. Naisen tulee olla älykäs ja itsenäinen; pidän haasteista. Joku, joka on rinnallani niin hyvinä kuin huonoina hetkinä, ja jonka rinnalla minä voin olla, kun hän sitä tarvitsee. Ja jolle voin kokata lohta sieni-tillikastikkeessa, uusien perunoiden kera. Parasta olisi, jos tapaisin naisen, joka haluaisi purjehtia kanssani ympäri maailmaa.

 

5. Jesse

Jesse - Love Connection.

Ikä: 28

Asuinpaikka: Florida

Ammatti: Public adjuster / Entrepeneur = Olen osakkaana firmassa, jonka tehtävä on pitää vakuutetun puolta ja neuvotella järkevä korvaus vakuutetulle korvausmaksutilanteessa. 

Harrastukset: koirien kanssa peuhaaminen (minulla on kaksi huonoista oloista pelastettua koiraa), koripallo, salilla käynti (asuintalossani on oma sali, koris/tenniskenttä sekä uima-allas), autot, moottoripyörät, eurooppalainen jalkapallo.

Perhehistoria: Vanhempani ovat suomalaisia, ja olen itsekin syntynyt Suomessa. Muutimme Amerikkaan, kun olin hyvin pieni, joten en juuri muista lapsuuteni Suomea tai suomen kieltä. Äitini ja siskoni asuvat edelleen Yhdysvalloissa, mutta isäni on muuttanut takaisin Suomeen, Espooseen.

Suomen kielen taito (asteikolla 1-10): 5, ymmärrän paremmin kuin tuotan puhetta. Uskon, että oppisin unohtamani kielen pian uudelleen.

Kiinnostus Suomeen: Olen vieraillut Suomessa, mutta reissut ovat olleet lyhyitä enkä esim. ole päässyt tutustumaan sukuni historiaan kunnolla. Se kiinnostaa minua. Haluaisin myös oppia lisää suomalaisesta kulttuurista, tavoista, ihmisistä, kaupungeista, historiasta ja tietysti suomalaisista neidoista.

Millainen nainen kiinnostaa: Aito, suomalainen nainen. Pidän kauniista naisista, mutta tärkeintä on kunnianhimo, rehellisyys ja seikkailumielisyys. Pidän ainutlaatuisista naisista, jotka jaksavat pitää kiinnostukseni yllä alun huuman jälkeenkin.

Hae mukaan ohjelmaan tällä lomakkeella


PS Seuraa Love Connectionia kevään aikana Olotilan Facebook-sivulla


linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä