Miten mies isketään?

Miten mies isketään? Kuvassa Toni, 35. Kuva: Linda Lappalainen

Miten mies siis isketään? Minulla ei ole siitä hajuakaan, olen siinä pelissä aivan surkea, joten päätin kysyä niiltä, joiden luulin vastauksen tietävän – pariutuneilta naisystäviltäni ja joukolta eri-ikäisiä miehiä. Löysinkö vastauksen? Kyllä, mutta erilaisen ja paljon helpomman kuin luulin.

Katson ja hymyilen

Istun eräänä sunnuntaina kahvilla kahden ystävättäreni kanssa. Kysyn heiltä keskustelun lomassa, miten he lähestyisivät kiinnostavaa miestä kahvilan nurkassa. Suomalainen ystäväni vastaa lähes miettimättä, ettei hän tiedä. Hänen mielestään on käsittämätöntä, että jotkut kykenevät noin vain juttelemaan niitä näitä vieraan ihmisen kanssa, ja vielä sellaisen, josta ovat kiinnostuneita. Hän ehdottaa tiivistä katsekontaktia. Odotan erittäin puheliaalta portugalilaisystävältäni parempaa vastausta, mutta hän on samoilla linjoilla:

– Mitkä ovat chanssit, jos menen juttelemaan? Nehän kuvittelevat, että olen outo tai päissäni vähintään!

Kaksi viikkoa ja monta kysymystä myöhemmin on selvää, että naisten iskutoimenpiteet rajoittuvat melko poikkeuksetta merkitseviin katseisiin ja hymyilyyn. Aloitteenteko on muun toiminnan osalta siis miesten hommaa.

Mitä mies haluaa?

Toni, 35, ei ole pelimies, mutta hän on tottunut saamaan haluamansa naisen. Kaikki hänen pidemmät suhteensa ovat lähteneet liikkeelle hänen omasta aloitteestaan. Suomalais–iranilainen Mahmoud, 29, antaisi mielellään naisen ottaa tutustumisessa ensimmäisen askeleen, mutta fiksut lähestymisyritykset ovat hänen mukaansa harvinaista herkkua. Mahmoud kiinnittää huomiota ensisijaisesti hymyyn ja silmiin.

– Hymy on tärkeä. Jos nainen ei hymyile, en edes ajattele asiaa. Ja katse. Katsooko hän minuun päin? Kutsuuko hän minua katsellaan? Uskaltaako hän lähestyä ensimmäisenä?

Myös Tonille naisen yleisilme on tärkeä – naama kyttyrässä kulkemista hän ei suosittele kenellekään.

– Suuri osa yli kolmikymppisistä naisista on juuri sen näköisiä, ettei elämä voisi vähempää kiinnostaa. Jos olet oma itsesi ja näytät edes suht´ tyytyväiseltä olemiseesi, niin miehet lähestyvät huomattavasti helpommin.

Miehet pitävät naisten tekemiä aloitteita tervetulleena vaihteluna seuraelämään. Tonin mielestä tavallinen jutustelu toimii aloitteena, jos nainen osoittaa huomiota ja tekee tiettäväksi, että tämä on kiinnostunut juuri hänestä. Kiinnostus kuolee heti, jos hän huomaa, että nainen virittelee montaa peliä samaan aikaan. Mahmoud on asiasta samaa mieltä.

– Minuun iskee casual-lähestymistapa. Juttelu ilman liikaa yritystä on mainio aloitus. Liika flirtti on aina vähän epäilyttävää ja pistää miettimään olenko vain yksi muiden joukossa. Ei liikaa hehkutusta, niin pelkkä jutustelu toimii.

Miten mies isketään? Kuvassa Mahmoud, 29. Kuva: Linda LappalainenMahmoud uskoo ihmisten luontaiseen sosiaalisuuteen ja siihen, ettei tilanteista tarvitse tehdä sen ihmeellisempiä kuin ne ovat. Naisen tekemä aloite piristää päivää kuin päivää, vaikka kyse olisi vain viattomasta rupattelusta.

Naisten ylimielisyys sen sijaan ärsyttää monia haastattelemistani miehistä, samoin oman erinomaisuuden korostaminen. Useimmat heistä tuntuvat pitävän siitä, että nainen antaa miehen ainakin aluksi vähän päteä. Petriä, 36, harmitti tapailemansa tytön älyllinen piikittely siinä määrin, että suhde jäi lyhyeksi.

– Siinä kai ärsytti se, että nainen oli minua ihan selkeästi fiksumpi ja hän toi koko ajan älyllisen ylivaltansa esiin.

Naisilla on haastattelemieni miesten mukaan myös paha tapa kaataa huolensa uuden tuttavuuden niskoille ikään kuin ex-kumppanin tekemistä tyhmyyksistä, maksamattomista laskuista ja työpaikan ikävistä työkavereista ei ehtisi kertoa myöhemminkin. Huolten ja ikävien sattumuksien sysääminen keskustelun aiheeksi merkitsee monelle miehelle merkkiä poistua paikalta.

Älä tee näin!

Alkoholi saa monen naisen estot väistymään, mutta viehätysvoimaa se lisää vain harvoin. Kimmo, 29, antaa hyvän esimerkin epämiellyttävästä lähestymisestä: Humalassa oleva nainen tuli juttelemaan Kimmolle baarissa ja kysyi onko Kimmolla tarjota purkkaa. Kimmo vastasi, ettei ole. Nainen alkoi pyöritellä suussaan olevaa purkkaa kielellä ja kysyi: "Mulla on. Haluatko sä sen?"

– Siis sehän olisi ollut ihan vitsikäs avaus, jos se nainen olisi kaivanut purkkapussin laukusta ja tarjonnut sitä. Mutta tuo oli vain ällöttävää...

Mahmoudia humalaiset yritykset lähinnä naurattavat.

– Yksi varattu nainen sanoi suoraan, että sä olet niin hyvännäköinen, että vois mennä kaappiin peuhaamaan. Se oli aika yllättävää ja pelottavaa. Mutta pisti kyllä hymyilyttämään, se tyttö ei paljoa ujostellut. Toinen nainen tuli baarissa kertomaan, että hänellä on kuulemma tosi hyvä pesä. Ei toiminut sekään. Se oli inhottavaa!

Suoraa toimintaa

Takaisin alkuun eli kysymykseen miten nainen iskee miehen? Vastaus on: Rautalankataktiikalla.

Jokainen haastattelemistani miehistä kertoi iästä, ulkonäöstä ja asemasta riippumatta saman vastauksen: naiset eivät tee aloitteita. Toni ja Mahmoud muistelivat naisen aloittaneen keskustelun noin kymmenisen kertaa. Heidän omiin pelinavauksiinsa verrattuna luku on naurettavan pieni. Petrin mielestä kysymys on hänen kohdallaan suorastaan teoreettinen, sillä hän on aina se, joka toimii.

Jokainen naisen tekemä aloite hioo miehistä itsetuntoa. Ja koska ne ovat harvinaisia, ne saavat yleensä hyvää vastakaikua. Vaikka juttu ei luistaisikaan, miehet ainakin omasta mielestään käyttäytyvät naista kohtaan hyvin, sillä he tietävät, miltä tuntuu, kun joku antaa ikävällä tavalla pakit.

Liian julkeat letkautukset, yliyrittäminen tai leikittely eivät toimi. Paras tapa tehdä aloite on käyttäytyä tavalla, joka osoittaa, että nainen on miehestä kiinnostunut – hymyillä ja tehdä tikusta asiaa.

Ja ne, jotka edelleen luottavat vain merkitsevään katseeseen... No, näin kuvaili tilannetta Pauli, 22:

– Koskaan ei voi tietää, mitä nainen tarkoittaa. On viekoittelevia ja mitä hittoa -katseita eikä niitä voi mitenkään erottaa toisistaan. Suora toiminta, rautalankataktiikka, on hyvin arvostettua miesten keskuudessa. Enkä tarkoita suoralla toiminnalla tässä nyt sitä ilmeisintä, vaan ihan vain juttelemaan tulemista. Selvin päin.

Saattaa olla niin, ettemme me naisetkaan mitään menetä, jos joskus tekisimme aloitteen. Taidan itse ottaa ensi kerralla härkää sarvista ja kokeilla. Suosittelen tekemään samoin. Ja jos hymy ja sanat eivät toimi – vaihda miestä!


Lue myös: Hurmaamisen viisi askelta

 

kommentit

Kiva artikkeli. Kirjoitettu samalla tapaa kuin miesten toiveet iskutavoista: Ei ihmekikkailuja ja iskurepliikkilistoja, vaan sitä itseään, eli suora normaali lähestymistapa. Sehän ei ole tylsää, päinvastoin. Pieni positiivinen kiusoittelu pilke silmäkulmassa on myös hurjan toimivaa ja tuntuu olevan useista miehistä lähes vastustamatonta. Se on kaukana pelailusta jos sen kohdistaa näidenkin miesten toivomalla tavalla, juuri yhdelle miehelle. Kuka ei haluaisi tuntea olevansa erityinen?

>ninuski Ti, 2010-11-02 12:26

Luulisin, että jos on itsetunto kohdillaan (ei siis yli- tai alikehittynyt), homma toimii jos on toimiakseen.

>mini Ke, 2010-11-03 09:14

Mulle riittää pelkkä kohtelias "Moi" ja hymy päälle. Siitä se juttu lähtee helposti itsekseen etenemään. Arvostan naista joka uskaltautuu juttusille tai joka vastaavasti vaihtaa ystävällisen sanasen vaikka ei minuun mitenkään mieltyisi.

>jari La, 2011-12-10 22:45

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä