Parisuhde somessa: Ei koskaan vai aina avoimesti?

Parisuhde somessa. Kuva: stock.xchng, Miquel Ugalde.

Meitä on täällä kahteen leiriin: Ne, jotka eivät ikinä ja ne, jotka ihan avoimesti. Nyt puhutaan parisuhteesta somessa! 

Emme ikinä! 

Tämä pari ei kaipaa yleisöä rakkaudelleen. Heille suhteen yksityisyys on vakaumus tai periaate, josta ei luovuta. Parisuhde saatetaan mainita, mutta koskaan, ikinä, missään tilanteessa ei kommentoida puolison tai poikaystävän päivityksiä. Ei tägätä toista kuvaan tai tykätä julkaisuista. Vain uteliaimmat tajuavat heidän olevan rakkaussuhteessa keskenään. 

Tämä pari pitää etäisyyttä, kunnioittaa toisen nettiminää, ei vihjaile tai ehdottele. Pari ei edes neutraalisti osoita suhteensa olemassaoloa. Toista ei muistuteta kaupassakäynnistä tai koiran ulkoiluttamisesta. Ulkopuolisille herää kysymys, täytyykö suhdetta salailla.

Pari ei esiinny valokuvissa yhdessä. Suhteen osapuolet päivittävät omat kuulumisensa lomalta Espanjasta. Yhteiset ystävät voivat keskenään arpoa, että ollaanko siellä matkalla vielä yhdessä vai tuliko jo ero.

Tyypillistä parille on suhtautua sosiaalisen mediaan ylenkatsoen tai ainakin pelätä sitä, pikkuisen.

Heille some on yksinkertaisesti kaverialusta. 

Tiukan koulukunnan edustajat eivät ole edes "kavereita" keskenään sosiaalisessa mediassa. He mainitsevat toisensa korkeintaan yleisnimityksellä mies, vaimo, puoliso. Statuksessa ei kerrota parisuhteesta mitään.

Me nähdään toisemme joka päivä kotona, miksi ihmeessä meidän täytyisi jutella vielä netissäkin? 

Aina ja avoimesti! 

Tämä pari rakastaa päivittäin ja aivan avoimesti toistensa feedissä. Heille sosiaalinen media on paikka, jossa voi kuuluttaa rakkautta toisilleen, mutta kertoa siitä myös kaikille muille. Kosinta julkaistaan noin viisi minuuttia tapahtuman jälkeen, voi heart kuinka mä sua rakastan! 

Puolison päivityksestä tykätään aina ja kommenttikenttään tipahtelee sydämiä ja hymiöitä. Kuvissa tämä pariskunta pussailee ja poseeraa halaillen. Tässä on mun hanipupulover. 

Rakkaan seinälle voi jakaa hauskoja sisäpiirin vitsejä. On ovelaa vinkata hääpäivästä Facebookissa (ehkä ne kukat irtoavat helpommin). Baarista voi lähettää rakkaalle humalaiset terveiset. Kotona odotteleva puolisko muistaa toki kommentoida, että tulet sitten hiljaa kotiin, ettet herätä, ja aamuseksiä on turha ruinata! 

Jos tänään ei ole se kaikkein paras päivä, voi väliin pikkuisen nalkuttaa tai kettuilla omalle kullalle. On se niin suloista! Kitkerän hauskat kommentit saattavat saada ulkopuolisen lukijan miettimään, onko tämä todella tarkoitettu myös minun silmilleni. Haluavatko he minulta jotakin palautetta, kommenttia tai tykkäystä keskenäiselle kutupuheelleen? 

Riideltäessä Facebookin status voi yhtäkkiä muuttua sinkuksi – perkele mä en enää tykkää, ja mitäpä muuta varten some on olemassa kun aitojen, tässä hetkessä syntyvien tunteiden jakamista! Avioeron keskellä kommentit vasta lentävät, ja kavereiden tirkistelynhalu saa täyttymyksensä.

FB on tälle rakkauden tiimille parisuhdealusta; siellä, niin kuin elämässäkin, ratkotaan riidat, selvitellään pyykkivuorot ja kysellään, rakastatko vielä.

Me ollaan rakastuneita, aina ja edelleen! Ja saavatpahan muutkin tietää, että me ollaan pari, liehittelijät pysykööt kaukana!

kommentit

Jokainen tekee tietysti tyylillään, mutta julkisuuspolitiikasta olisi ehdottomasti oltava jonkilainen parin keskinäinen sopimus. Itse käytän somea säästeliäästi ja olen jatkuvasti joutunut kieltämään puolisoa kirjoittamasta minusta mitään. Ärsyttää, kun hän siellä leveilee minun tekemisilläni. Se on noloa ja vaivaannuttavaa.

>vaimoke Ti, 2013-05-07 12:43

Me emme käytä koko somea. Elämä on omamme.

>Lisa Ti, 2013-05-07 17:59

Minusta rakkaus kahden ihmisen välillä on tavallinen juttu,kun ollaan yhdessä kaupassa tms. Ei siihen tarvita somea tms. vaan rakastaa voi konkerreettisesti tässä ja nyt ja näyttää se toisille katseilla ja pienillä eleillä. Noloa jakaa kaikille kaikki ja suhteen päättyessä lukea, mitä on jakanut koko maailmalle itsestä ja varsinkin toisesta. Sama kun muisteleisi rajua biletystä krapulaisena,josta muistaa kaiken vaikka ei haluaisikaan.

>Inni Ti, 2013-06-04 07:45

Kateeksi toisilleen tulevat jos niitä alkaa "hanipuputtelemaan", elämäni naiset siis.

>Pera Pe, 2013-09-06 20:35

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä