Vinkit teemahäitä järjestävälle

Keskiaikaisieen tyyliin häitä viettänyt Niina Autio antaa vinkkejä teemahäiden suunnitteluun.

Niina ja Timi Autio juhlivat häitään kesällä 2010 Kannuksessa.

Niinan vinkit teemahäitä suunnittelevalle

  • Kannattaa rohkeasti rakentaa juhlat täysin sen perusteella, mitä itse haluaa.
  • Kutsut on lähetettävä hyvissä ajoin. Juhlimme häitämme heinäkuun lopulla, mutta kutsut lähetimme jo helmikuun loppupuolella. Jos oletetaan vieraiden pukeutuvan teeman mukaan, aikaa pukujen hankintaan on myös annettava.
  • Kutsussamme oli mukana vinkkejä sellaisista paikoista, mistä teemapuvut voi vuokrata sekä joitain nettilinkkejä, joista löytyi ompeluohjeita.
  • Juhlapaikasta saa teeman mukaisen pienillä asioilla. Me rakensimme työväentalolle keskiaikaisen linnansalin kynttilänjaloilla ja neljällä viirillä, jotka roikkuivat katosta. Vaihdoimme myös teeman väreihin sopivat verhotampit.  
  • Kattaus tekee ihmeitä - siihen kannattaa teemahäissä panostaa. Meillä pöytäliinat olivat ruskeat. Lautaspäreet oli katettu valmiiksi, samoin juoma-astiat - jotka eivät todellakaan olleet kaikilla samanlaiset! Lautasliinoissa oli ranskanliljan kuva. Kannatta kuitenkin muistaa, että pieni on kaunista, sillä kukaan ei häiden jälkeen koristeita juuri muistele.
  • Ota pitopalvelu ja pidä pitopalvelun väestä huolta: homma sujuu kun rasvattu, kun pitopalvelun väki tietää pilkun tarkasti missä mennään ja mitä halutaan.  Me valitsimme pitopalvelun kuultujen kehujen perusteella emmekä katuneet: vaikka he olivat ensikertalaisia teemajuhlien järjestämisessä, niin suoritus oli täyden kympin arvoinen.
  • Valitse kaaso, joka tietää teemasta jotain. Meillä ei ollut kaasoa eikä bestmania ja pähkäilimme asioita paljon kahteen pekkaan. On aina helpompaa, kun apuna on joku muukin.
  • Tärkein on budjetti: se kannattaa laatia ensimmäisenä ja siitä ei saa joustaa missään vaiheessa. Näin tulee taatusti vähemmän stressiä.
  • Kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja, järjestitpä mitä teemajuhlia tahansa.
  • Meidän häissämme käytettiin hyväksi myös juomiennoutoreissu Tallinnaan. Samalla kun saimme edullisemmin juhlajuomat häihin, pääsimme katsastamaan Tallinnan keskiaikaisia ravintoloita ja ideoimaan omia häitämme.


Kuinka Niina ja Timi Aution keskiaikaisiset häät järjestettiin?

kommentit

Hyviä vinkkejä! Juhlapaikka kannattaa valita teemaan sopivaksi, sillä muuten koristeluihin menee todella paljon aikaa ja vaivaa.

---------
http://www.jannemiettinen.fi/wedding-blog/blogi/kuinka-valita-haakuvaaja/

>Hääkuvaaja Janne Miettinen Pe, 2011-09-09 19:25

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä