Polyamoria ei säästä mustasukkaisuudelta

Krista Sydän on polyamorinen. Kuva: stock.xhng

Krisse Sydän on aina tiennyt olevansa polyamorinen, vaikka toisinaan hän elelee hyvinkin monosti. Krisse on elänyt saman kumppanin kanssa jo useamman vuoden ja virittelee ehkä toista rakkaussuhdetta rinnalle. Enimmillään hänellä on ollut kolme seurustelusuhdetta yhtä aikaa.  

Krisse ei tee numeroa elämäntavastaan, vaan näkee enemmän samankaltaisuuksia kuin eroavaisuuksia tavalliseen parisuhteeseen. Esimerkiksi mustasukkaisuudelta monisuhteisuus ei aina säästä.

Tärkeää monisuhteisessa elämäntavassa on, että kaikki osapuolet ymmärtävät toisiaan. Esimerkiksi rakastumisista ja uusien suhteiden aloittamisesta neuvotellaan muiden kumppaneiden kanssa. Avoimuus on perusasia, ja aikatauluja pyritään laatimaan kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Krissen mukaan se ei aina ole helppoa eikä auvoista – mutta mikäpä suhde olisi. Muusikkona Krisse vertaa polyamoriaa kitarasooloon; se on haastavaa, mutta haastavuus ei ole syy olla yrittämättä, jos kokee sen itselleen luonnolliseksi.

Krissen haave on oppia elämään mutkattomasti ja kitkattomasti ilman turhaa draamaa. Olemaan polysuhteessa luontevasti, järkevästi ja tasa-arvoisesti. Maksimoimaan ilot ja minimoimaan haasteet – tavoite, joka pätee missä tahansa suhteessa.

 

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä