Salpa on elokuva kuulluksi tulemisesta

Salpa on elokuva kuulluksi tulemisesta. Kuva: Salpa-elokuva

Salpa kertoo tarinan 14-vuotiaasta änkyttävästä pojasta ja tämän kaipuusta tulla kuulluksi ja nähdyksi. Elokuva pohjautuu vahvasti ohjaaja-käsikirjoittaja Zagros Manucharin omiin kokemuksiin. Elokuvassa nähdään myös näyttelijä Elena Leeve.

Elokuvassa kotiopetukseen joutuva ja vaikeasta änkytyksestä kärsivä Henri (Elis Lindfors) koettaa etsiä lämpöä ja turvaa, mutta hänelle lähin ihminen, isä (Eero Enqvist), ei kykene sitä antamaan. Sietämättömäksi kasvava tilanne pakottaa Henrin pyytämään apua tuntemaltaan hevoskouluttajalta (Elena Leeve).

- Roolihahmoni auttaa päähenkilöä omalla tavallaan kuulluksi tulemisessa, Elena Leeve kertoo.

Elokuva on kuvattu jo kaksi vuotta sitten, ja Elena muistelee kuvauksia hyvillä mielin. Nuoresta iästään huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä ohjaaja Zagros Manuchar teki vaikutuksen.

- Zagros oli kauhean intensiivinen ja hyvä ohjaaja. Ohjaus oli hyvin näyttelijälähtöistä, vaikka hän oli visuaalisesti myös todella tarkka. Hänellä on vahva oma visio, Elena miettii.

Salpa on Suomen ensimmäinen pakolaisen tekemä kokoillan elokuva. Se saa ensi-iltansa lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

- On tärkeää, että Salpa on päässyt elokuvalevitykseen, jotta ihmiset voivat sen nähdä.Se on hieno elokuva, sanoo Elena.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen kunniaksi kaikkialla maailmassa. Vuonna 2013 lapsen oikeuksien päivänä korostetaan erityisesti niiden lasten ja nuorten oikeuksia, joilla on jokin elämäänsä vaikuttava vamma.

Salpa on elokuva kuulluksi tulemisesta. Kuva: Salpa-elokuvaSalpa on elokuva kuulluksi tulemisesta. Kuva: Salpa-elokuva

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä