Miehen haluttomuus

Miehen haluttomuus. Kuva: Stock.XCHNG

Miehen haluttomuus seksiin on kova paikka sekä miehelle itselleen että tämän kumppanille. Naisten haluttomuus on yleisemmin hyväksytympi asia.

Haluttomuuteen saattaa olla monenlaisia syitä: stressi, parisuhdeongelmat, terveyteen liittyvät syyt tai suuret muutokset kuten läheisen sairaus tai kuolema. Myös pelko siitä, ettei vastaa kumppanin odotuksia pedissä tai yleisemmin elämässä, syö miehistä halua.


Himosta haluttomuuteen

Mikko (nimi muutettu) tapasi muutama vuosi sitten naisen, johon hän rakastui. Pariskunta työskenteli eri kaupungeissa, joten laatuaikaa vietettiin viikonloppuisin. Seksiin liittyvät ongelmat ilmenivät ensimmäisen kerran, kun Mikko oli lähtemässä sunnuntai-iltana takaisin kotiin: nainen halusi seksiä, mutta Mikon ei tehnyt kiireessä mieli. Tilanne äityi isoksi riidaksi, joka alkoi toistua kerta toisensa perään. Yleensä Mikko oli se, joka antoi periksi vaikka vasten tahtoaan.

Vuoden päästä vietettiin kuitenkin rakastuneen pariskunnan häitä. Mikon onni särkyi vain pari päivää liiton solmimisen jälkeen, kun umpihumalaan itsensä juonut vaimo huusi Mikolle solvauksia päin naamaa ja uhkasi hakevansa kadulta ensimmäisen vastaantulevan miehen sänkyynsä, koska Mikko kieltäytyi harrastamasta seksiä hänen kanssaan. Uhkaus jäi toteuttamatta, mutta parisuhde alkoi riutua.

– Se loukkasi ja tuntui tosi surkealta. Olimme juuri menneet naimisiin! Sitä ennen emme olleet käyttäneet ehkäisyä, koska me molemmat halusimme lapsia, mutta vaimon sekopäinen käytös silloin ja sen jälkeen sai minut miettimään haluanko sittenkään lapsia sellaisen ihmisen kanssa.

Vaimo pahoitteli käytöstään, mutta ei suostunut keskustelemaan Mikon kanssa itse ongelmasta, joten pariskunta päätyi parisuhdeterapiaan. Seksistä ja siihen liittyvistä vaikeuksista vaimo suostui puhumaan kuitenkin terapiassakin vain naisten kesken. Tilanne selkeni hetkeksi.


Ongelmat paisuvat

Kun pariskunta viimein muutti uuteen, yhteiseen kotiin pysyvästi samalla paikkakunnalle, Mikko arveli pahimpien ongelmien olevan ohi. Hän luuli vaimonsa pakottavan tarpeen seksiin olleen vain kaipuusta johtuvaa eroahdistusta. Omien halujensa hän kuvitteli palaavan, kun pakkoseksin harrastaminen päättyisi.

Uusi elämä muotoutui uomiinsa, mutta pariskunnan seksuaaliset ongelmat eivät helpottaneet. Iltaunisena ihmisenä Mikko yleensä meni nukkumaan viimeistään kymmenen maissa – yleensä yksin, sillä vaimo ei tohtinut jättää Facebookia tai tv-ohjelmaa kesken. Useammin kuin kerran vaimo kuitenkin herätti Mikon keskellä yötä ja vuoroin maanitteli, vuoroin vaati Mikkoa harrastamaan seksiä kanssaan. Kun tämä selitti olevansa liian väsynyt, vaimo saattoi suuttua tai alkaa itkeä ja ladella itsesyytöksiä, jotka Mikon piti kumota.

– Hän ei yhtään välittänyt siitä, että minulla oli seuraavana aamuna aikainen herätys. Tai siitä, jos yritin herätellä hänen intohimoaan aikaisemmin illalla. Sama koski muutakin yhdessäoloa: Jos laitoin ruokaa, hän syönyt kanssani, koska ei halunnut jättää kesken esimerkiksi verkossa pelaamaansa peliä. Jos puhuin ns. väärään aikaan, hän mumisi jotakin poissaolevaa vastaukseksi. Minä myös tein meillä kaikki kotityöt, niiden jakaminen ei tullut kuuloonkaan.

Itsekeskeinen käytös ärsytti Mikkoa yhä enemmän ja mitä enemmän häntä ärsytti, sitä vähemmän hänen teki seksiä mieli. Vaimo käyttäytyi hänen mielestään mukavasti vain halutessaan häneltä jotakin. Hiljalleen seksistä muotoutui kiristyskeino: jos vaimo ei välittäisi huomioida miestään ja viettää myös muuta laatuaikaa yhdessä, seksiä ei heruisi.

– Hänellä oli määrävaatimuksia: hänen mielestään avioliitossa pitää saada. Esimerkiksi sauna oli hänelle täysin seksualisoitunut paikka, vaikka minä olisin halunnut käydä siellä vain puhdistautumassa ja rentoutumassa. Hän ei myöskään koskaan antanut minulle aikaa kaivata häntä, hänen vartaloaan ja rakkauttaan, vaan teki seksistä minulle pakkopullaa.

Pelkkä mekaaninen seksi ei kiihottanut Mikkoa. Vaimo kävi rajusti suoraan asiaan, vaikka Mikko olisi halunnut hyväilyjä ja hellyyttä esileikiksi.

– Hän vonkasi ja pakotti minua. Tunsin itseni täysin hyväksikäytetyksi, ja joskus mietin mahtoiko hän rakastaa minua alkuunkaan.

Myös vaimon tyydytys jäi usein puolitiehen, sillä vaikka Mikko teki parhaansa, ei vaimo pystynyt luopumaan itsekontrollista.


Kriisistä eroon ja omaan rauhaan

Lopulta Mikko alkoi vältellä vaimoaan. Samaan aikaan vaimolle iski hurja vauvakuume: vauva oli saatava hinnalla millä hyvänsä. Suhde ajautui täyteen kriisiin. Vaimo odotti Mikkoa kotona ja halusi seksiä. Mikko yritti turhaan toppuutella – vaimolla oli todettu mielenterveydellinen ongelma, ja heidän suhteensa horjui vakavasti. Hän vaati, että ennen vauvantuloa he hoitaisivat omat ongelmansa kuntoon. Vaimo kieltäytyi sekä terapeutin että lääkärin ehdottamista hoidoista, sillä ne olisivat tarkoittaneet vauvaprojektin lykkäämistä. Myöskään keskustelu seksin harrastamiseen liittyvistä ongelmista Mikon kanssa ei sujunut.

Puoli vuotta myöhemmin Mikko haki eroa - yksin. Pariskunta ei enää asu yhdessä.

Vaikka Mikko ei ole vielä tavannut uutta kumppania, Mikon kiinnostus naisiin ja seksuaalinen halu ovat hiljalleen palautuneet. Myös usko uuden rakkauden löytymiseen on vahva.

 

kommentit

Olisi kiinnostava kuulla tämän ex-pariskunnan naisen näkemys tilanteesta. Ei niin, että epäilisin miehen version olevan valhetta.

>nainen To, 2010-11-25 20:37

Jotkut vanhanaikaiset miehet vielä luulevat, että naisen halut syttyvät vasta rakastumisen myötä ja vain oman miehen kanssa. Niin minäkin luulin kunnes tapasin nykyisen vaimoni ;) Jopa vaimonikin vielä väittää, että ei haluja ilman tunteita mutta höpö höpö sanon minä.

>Heps kukkuu Pe, 2010-11-26 18:08

Himosta kyvyttömyyteen, kyvyttömyydestä haluun ja antoisaan rakasteluun...näin kävi mulle ja se oli pitkälti uuden kumppanini ansiota.
Himon täyteisen avioliiton (20v) taakseni jättäneenä tapasin uuden naisen joka on ollut todellista sielunkumppanuutta alusta pitäen. Rakastuminen vei jalat alta molemmilta ja tunteet räiskyvät niin hyvässä kuin pahassa. Kaikki oli täydellistä kunnes tuli seksin aika. (olin ollut "yli-innokas" aiemmassa suhteessa, pari kolme kertaa päivässä olisi ollut riittävä määrä)

>Mies Pe, 2010-11-26 18:28

Jatkan näin ku järjestelmä ei anna sepustaa näin pitkään :)

Joten uudessa suhteessa ajattelin että nyt päästään omalle pravuurialueelle mutta kuinkas kävikäään! Ei toiminut vehje ei! Mato nukkui aina vaan! Tästä tuli haluttomuus ongelma itselleni, koska tiesin että ei SE toimi kuitenkaan. Uuden kumppanini kerrassaan mahtava suhtautuminen vei ongelman mennessään. Emme jättäneet läheisyyttä, keskustelimme avoimesti asiasta, nauroimme yhdessä. Ja kas kummaa muutamien viikkojen jälkeen homma alkoi toimia kuin varkain ja en ole koskaan kokenut mitään vastaavaa.
Eli: seksi on yhteinen asia ja niin on myös "toisen" osapuolen ongelmat, oli kyseessä nainen tai mies.

>Mies Pe, 2010-11-26 18:29

On kamala virhe olettaa että mies haluaa seksiä aina ja automaattisesti. Vaikka olen ollut liitossa 10v, puoliso olettaa että hänen kuninkaallinen kehonsa kiihottaa minua aina ja ikuisesti, ja riittää että hän vaivautuu ottamaan vaatteet pois niin minä olen kivikovana palvomassa hänen jumalaista kroppaansa.

Eihän se näin mene.

Aivot on se suurin erogeeninen alue ja sen stimulointiin riittää pienet vihjailevat teot, viestit, kosketukset, fantasiat, kiusoittelut ym...

Ottakaa naiset opiksi tästä, toivottavasti sinäkin kultaseni törmäät viestiini ja otat neuvosta vaarin...

>Mikko2 Pe, 2010-11-26 18:32

On aika selvää, että useimmissa miesten haluttomuustapauksissa kyse on siitä, että suhde on kestänyt niin kauan. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisillä ja apinoilla urosten erektiovarmuus heikkenee tuntuvasti mikäli seksiä harrastetaan aina saman naisen kanssa. Moderni yhteiskunta tietenkin haluaa kieltää tämän ja keksii kaikenlaisia muita syitä ja esittää ratkaisuksi Viargraa ja muita lääkkeitä. Uskon, että useimmat miehet joilla on erektiovaikeuksia oman vaimon tai pitkäaikaisen partnerin kanssa, olisivat yhtäkkiä melko viriilejä uuden naisen kanssa.
On tietenkin selvää, että tämä teema on tabu ja useat vastustavat sitä ankarasti, mutta se ei yhtään vähennä sen todennäköisyyttä, eikä myöskään kumoa tutkimuksia, jotka tämän ovat osoittaneet.

>Alphonse Pe, 2010-11-26 21:12

Sitähän immeinen pitää totuutena (valitettavan usein), mitä toivoo. Tai uskoo toivovansa.
Teema saattaa tuntua tabulta siksi, että harva ihminen viitsii alkaa kiistellä kanssasi asioista, jotka saattavat paljastaa ihmissuhdeongelmasi. En taitaisi minäkään uskaltaa leikkiin livenä. Ei tämä elämä niin oikoista ole minullakaan.

>Masa La, 2010-11-27 16:27

Tuohon miehen haluttomuuteen ja tottumiseen omaan vaimoonsa on hyviä huijauskonsteja. uudet vaatteet pitsiä yms. piristää kummasti. Taustalla on usein myös edelliset parisuhteet jotka vetävät sinua poispäin partneristasi. Haluat saada aikaan parempaa seksiä kuin edellisellä kerralla. Omenien (seksipartnereiden) maisteleminen vaihtamalla uuteen suhteeseen tekee asian vain huonommaksi. Yleensä kaikki edelliset partnerit kummittelevat mielessäsi tulevissa yhdynnöissä oli siellä sitten pedofiliaa tai aikaisempia seurusteluja taistalla. Jos joudut käymään läpi eroprosessin niin käy läpi surutyö ja mieti milloin olet valmis seuraavaan suhteeseesi. Haavoja seksuaalisuuden alueella ei voi peittää "laatuseksillä" Joskus partnerillasi voi olla taustalla myös insestikokemuksia jotka vaikuttavat kykyysi kokea seksuaalista mielihyvää.

>Muonamies Ma, 2011-05-23 08:32

mä olen Alphonsen kanssa samoilla linjoilla. Uskon, että pitkien suhteiden haluttomuusongelmat (sekä miehen että naisen haluttomuus) ratkeaa vieraissa käymällä tai jopa vaan vieraille flirttailemalla ja viemällä leikkiä siihen suuntaan. Kyllähän se boostaa sekä naisen että miehen seksihaluja, ainahan tuoreessa suhteessa on paljon seksiä. Ongelma vain on siinä, että ihmiset itsepintaisesti ajattelevat että parisuhteessa kumppanin seksuaalisuuteen tulisi olla yksinoikeus. Kun luopuu tästä ajatuksesta ja opettelee hillitsemään mustasukkaisuuttaan, saa paljon enemmän.

Totta sekin, että tämä aihe on suuri tabu. Varsinkin se, että nainen todellakin tarvitsee usein vaihtelua pysyäkseen aktiivisena. Samankin miehen kanssa jaksaa harrastaa intohimoista seksiä kun käy välillä vieraissa. Jos ei saa vierasta välillä, ei se omakaan jaksa pitemmän päälle innostaa.

Varmasti osa pareista osaa hoitaa vaihtelun hakemisen parisuhteensa sisälläkin, mutta uskoisin että suurin osa ei. Ja ei ne värkit käytössä kulu, päinvastoin! Joten miksi ei edes yrittäisi kasvaa ulos mustasukkaisuudestaan -kyllähän aikuiset muitakin tunteitaan hillitsevät - ja sallia parisuhteen ulkopuolinenkin seksi. Sitten on parisuhteessakin aktiivisempaa ja mukavampaa. Toki mustasukkaisuutta varmasti kokee, mutta mitä sitten, sehän on vain tunne siinä missä esim. vihakin. Sitäkin jokainen ihminen tuntee, muttei aikuisena anna sille valtaa.

>Amanda To, 2012-11-22 07:44

Tjaah, omalla miehellä ihan samoja tuntemuksia kuin tekstin Mikolla, enkä itse koe niitä mitenkään ylivoimaisiksi. Onneksi meillä tuntuu olevan seksin suhteen sama rytmi, joskus ei viikkoon pariin, jos ei siltä tunnu. Kai se miten usein haluaa on yksilöllistä, ja ei kannata olettaa sen muuttuvan?

Onhan se totaalinen tunteiden tappaja, jos puoliso kieltäytyy selvittämästä yhteisiä tai omia ongelmiaan. Pitemmän päälle asiat vain menevät enemmän solmuun.

>Fanny La, 2010-11-27 00:58

Hieman erikoinen tarina miehen haluttomuudesta. Eihän se tässä tarinassa ongelma ollut ollenkaan, vaan vaimon täydellinen sekopäisyys.

>Puurot ja vellit La, 2010-11-27 10:40

kovaa intsekontrollia ja ihan selvästi miehen välineellistämistä. 'minä olen tärkeä, minä olen elämäni keskipiste jne.' Sitten vuodatellaan kyyneleitä kun ei kaikki voi mennäkään lapsen mielen mukaan.

>juhis La, 2010-11-27 11:39

Mitä tämä tarkoittaa: "Myös vaimon tyydytys jäi usein puolitiehen, sillä vaikka Mikko teki parhaansa, ei vaimo pystynyt luopumaan itsekontrollista."

Joka tapauksessa tässä pariskunnan nainen oli vähän erikoinen. Mitenkähän normaaleiden pariskuntien kanssa?

>Ihmettelijä La, 2010-11-27 21:52

Kyllä se on niin että parasta seksiä vaimo voi kokea vasta aviosuhteessa ja vakipartnerin kanssa monien yhteisten vuosien jälkeen. Tutkimuksien mukaan naisten seksuaalinen draivi kohtaa miesten draivin noin 40 ikäisenä jonka jälkeen miehen laskee ja naisen nousee. Näistä biologisista eroista johtuen nainen ei voi vielä 20 vuotiaana kokea sellaista kliimaksia jonka hän kokee myöhemmin. Eka kerta on pojalle mieletön kokemus mutta tytölle aivan päinvastainen kivulias kokemus. Siitäkin voi jäädä trauma jota vaistomaisesti pelkää ja ei voi koskaan kokea seksuaalista lielihyvää.

Olen kuullut monien avioparien sanomana että nainen on kokenut laadukkainta seksiä noin 40 avioliittovuoden jälkeen!!! Long live loyalty...

>Muonamies Ma, 2011-05-23 08:43

Tarina oli outo; ei tainnut paljon kertoa miehen haluttomuudesta vaan vaimon hulluudesta. Tai ehkä "Mikko" halusi selittää (häpesi) haluttomuuttaan.

Olin 7 vuotta parisuhteessa miehen kanssa, jota ei seksi järin kiinnostanut eipä parisuhdeterapiakaan. Silloin kun sekstattiin ehkä jokatoinen kuukausi, seksi oli miehelleni suoritus ja minulle koettelemus.

Naisena minulle ongelma oli todella vaikea. Ajanoloon aloin hävetä omia halujani, pitää itseäni rumana, lihavana jne. Jos sanotaan, että nainen alistaa miestä seksillä, niin kyllä sen osaa mieskin tehdä - ja uskoakseni loistavalla menestyksellä.

>Ukoton Ti, 2010-12-07 19:46

Meillä vähän sama kuin Mikolla, vaimo vaan tuntuu "terveemmältä". Mutta aina pitäisi olla valmiina, kun vaimo haluaa; herätä keskellä sikeimpien unien, kun hän on valvonut, jne. Olen yrittänyt selittää, että ei ole mitään "parrun paisuttamis -nappia", hommaan pitää lähteä hitaasti ja nautiskellen, oikealla mielellä. Mutta ei onnistu, heti vaan ja täysillä. En ole mikään "sex-machine", joten on jäänyt aika vähiin nuo hommat, ja siitä kuulee jo sukulaisiltakin.... ja edelleen kiinnosta yhä vähemmän ja vähemmän.

>Väsy Ma, 2010-12-13 19:04

Minut leimattiin homoksi, kun en reilut 20 vuotta kestäneessä liitossa enää loppuaikana "jaksanut" kiinnostua. Minulla ei ole mitään homoutta vastaan, mutta itse en kuitenkaan koe olevani sellainen. Koko liiton aikana koin olevani monella tavalla hyväksikäytetty, sekä fyysisesti että henkisesti, joten ero oli vapauttava kokemus. Nyt nautin "homona" elämästäni ja elän menettämääni nuoruutta. Uuteen parisuhteeseen naisen saatikka sitten miehen kanssa en rupea. Kokemus oli sen verran traumaattinen.

>Kohtalotovereita Ti, 2010-12-14 12:58

Ihan normaali nykynainenhan tuo. Tuollaista se on. Minulla on vaimo, kaksi tytärtä, anoppi, äiti ja vaimon kaverit riesana.

Eivät ne osaa mitään, mistä olisi mitään iloa tai hyötyä, mutta rahaa palaa ihan käsittämättömiä määriä. Kyllä se on niin että koira on ihmisen paras ystävä. Ja tässä lauseessa ei ole mitään seksuaalista. Ihan vain eturauhasen terveyden vuoksi kannattaa tumputtaa silloin tällöin, mutta naista ei terve mies tarvitse yhtään mihinkään.

Kunpa olisin sen nuorempana ymmärtänyt.

>AR Ma, 2010-12-13 20:23

Ihan normaali nykynainen, olet oikeassa.
Meillä käytös muuttui asteittain. Naimisiinmenon jälkeen mieheltä otettiin kolmasossa äänivallasta, ja lasten synnyttyä kaikki, myös valitusoikeus. Ja anoppi myös kuorossa vaatimassa.

>Laowai Ma, 2011-02-07 12:34

Eiköhän totuus ole se, että haluttomuus on naisilla yleinen ongelma eikä suinkaan miehillä. Miehillä yleinen ongelma on se, ettei seksiä saa tarpeeksi!

Hyvin harhaanjohtavaa uutisointia!

>UrosMiesKoiras Ti, 2010-12-14 00:05

Selvästi naisen kirjoittama artikkeli. Kaikkihan on aina miehen syytä. Myös se kun nainen ei enää ole haluttava:))))

>Joops Ti, 2010-12-14 00:40

Vaan kuinkahan kauan kannattaa odotella, paraneeko tilanne..? Sehän se ongelma on, kun sen lisäksi, että seksistä saa fyysistä mielihyvää, tarvitsee seksiä henkisen tyydyttymisen takia. :) Kun mies ei halua, tulee tunne, että ehkä hän ei rakasta minua tai pidä enää haluttavana.. Itse kun rakastan miestäni haluaisin olla mahdollisimman lähellä, ja eikö haluton mieskin voisi vaikka käsin pitää naistaan hyvänä?!? Itse ainakin rakkaudesta olen joustanut, vaikka sillä hetkellä ei olisikaan halut kovimmillaan, sillä tulee toiselle ilon tuottamisesta (vaikka sitten käsin) itsellekin hyvä mieli.

Olenkin miettinyt, pitäisikö nyt kuitenkin erota, kun tämä alkaa tuntua niin raskaalta, ja hiipien vaikuttaa koko suhteeseen. Puhuttu on, mutta enhän voi näyttää edes tunteitani ettei tule miehelle paineita. :( Niin kamalalta kun tämä kuulostaa, taidan salaa asettaa takarajan puolen vuoden päähän niin, että en tee yhtään aloitetta ja pidän positiivisen tunnelman yllä, ja jos tilannetta ei paranna se, ei kai sitten mikään.

>tyttö 26 Pe, 2011-03-04 09:22

Olet tuon asiasi kanssa niin kovin yksin ja nuorikin vielä. Sanon että jokainen parisuhde käy läpi tuon saman esteradan. Odottaminen... mitä sillä tarkoitat. Asioille pitää ihan oikeasti tehdä jotakin jos rakastat omaa puolisoasi. Mitä asioita teitte silloin yhdessä kun tapasitte toisenne? Ehkä olet unohtanut ne tilanteet kun elämän harmaus on lyönyt päin kasvoja pyykkien, tiskien ja laskujen rievuilla. Eroaminen ei tilannetta paranna kuin ehkä väkivaltaisuuden kohdalla. Seksin suhteen on olemassa kirjoja, avioliittokursseja, perheasiain neuvottelukeskus. On hienoa että avaudut puhumaan asiastasi jo tällä palstallakin;). Sinun rakkauden kielesi on selväästi kosketus tunne ja hellyys mutta miehelläsi kieli on aivan erilainen. Rakkauden kieliä on 4 eroilaista: Teot, lahjat ja yllätykset, kosketus ja pusuttelu, arjen töiden tekeminen. Aiheesta on olemassa hyvä kirja: Gary Chapman, Rakkauden Kieli. Älä anna periksi. Oletko valmis seikkailuun oman partnerisi tuntemiseen. Minä olen tehnyt sitä matkaa jo 20 vuotta ja aina löytyy uusia juttuja.

>Muonamies Ma, 2011-05-23 09:04

Kyllä kävi Mikkoa sääliksi. Kyllä mies antoi itseään pomputella-lähes loputtomasti. Harvemmin naisten kanssa pelaa se, että omitaan kaikki kotityöt ja passataan:miehestä tulee tahdoton. Eivät yleisesti ottaen naiset pidä sellaisista miehistä. Mikon olisi pitänyt tehdä erittäin selväksi paheksuvansa vaimonsa käyttäytymistä:tuomitsemalla facebookissa roikkumisen ja pelailut. Jos Mikko olisi jättänyt kotityöt sikseen ja lähtenyt kavereiden kanssa Jäämerelle kalaan ja varmuuden vuoksi vielä jättänyt kännykän kotiin, niin vaikutus olisi ollut toivotun lainen: vaimo olisi huolestunut, tuntenut syyllisyyttä, ajtellut käyttäytymistään ja parantanut mahdollisesti tapansa. Toivottavasti Mikolla on parempi seuraavan kanssa.Tsemppiä!

>Selkärankaa To, 2012-03-22 15:15

en ymmärrä tollasta miestä! mitä vikaa siinä on jos nainen haluaa? itsekkin olen ollut suhteessa jossa mies oli haluton ja täytyy myöntä äettä lopulta tuli uhkailtua silläkin että otan eron tai lähden vieraisiin. Melko inhimillinen reaktio pitkään jatkuneeseen ongelmaan, ei toisen haluttomuus tunnu hyvältä! enkä siis käsitä miksi jok uvalittaa sitä jos on haluttu!

>minttu La, 2013-09-14 19:58

Niin, tässä miehen ongelmien taustalla olevien syiden väitettiin johtuvan epänormaalista ja mielenterveysongelmaisesta naisesta. Eli ainako miehen haluttomuus onkin vain naisen syytä? Ei kai sentään.

>jijipo To, 2012-03-22 22:19

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä