Ruoka-aineesta rakkausruoaksi

Mitä on rakkausruoka? Kuva: Stock.xchng

Seksologi Jukka Virtanen korostaa, että eroottinen tunnelma syntyy aina kokonaisuudesta: esimerkiksi ruoasta ja seksistä puhuttaessa tärkeintä on ruoan esillepano ja sen tuoma virittyneisyyden tila eikä niinkään ruokien sisältämien ainesosien vaikutus seksuaaliseen haluun. Mutta ovatko ruokien ja ruoka-aineiden seksuaalista mielihyvää tuovat vaikutukset pelkästään korviemme välissä?

Ruoan ja seksin liitossa voidaan erottaa muodoiltaan seksuaalisuuteen liittyvät tai vihjaavat ruoka-aineet - kuten vaikkapa parsa, joka on hyvinkin fallinen - sekä ruoan sisältämiin ainesosiin liittyvät seikat kuten afrosidiakit - seksuaalista vireystilaa nostavat ainesosat.


Suklaata 20 kiloa päivässä?

Vaikka suklaan sanotaan kiihottavan seksuaalista halua, on suklaan sisältämä fenyylietyyliamiinin määrä niin pieni, että sitä pitäisi syödä päivässä jopa 20 kiloa, jotta se vaikuttaisi aivoissa yhtä voimakkaasti kuin seksuaalinen kokemus.

Suklaan sisältämä fenyylietyyliamiini vaikuttaa mielihyväkokemukseen pieninäkin annoksina - kylläkin hyvin vähän, mutta nopeasti.

Vehnänalkio on hitaasti vaikuttava, monipuolinen ja terveellinen afrodisiakki - mutta sen vaikutus on erittäin hidas.

- Vehnänalkion tulisi olla osana ruokavaliota säännöllisesti jopa kuusi kuukautta tai vuoden ajan, ennen kuin sen vaikutuksesta seksihaluihin voidaan puhua, sanoo seksologi Jukka Virtanen.

Seksologi Jukka Virtasen oma neuvo väsyneiden pariskuntien seksipiristeeksi on tuiki tuttu kofeiini. Virtanen suosittelee kofeiinia omille asiakkailleen erityisesti iltaisin tai viikonloppuisin vaivaavaan väsyneisyyteen ja vireettömyyteen. Kofeiini on vireystilaa erittäin nopeasti nostava aine.

- Juuri tietty sopiva kahvi ja sopivassa määrin nautittuna nostaa vireystilaa niin, että jo viidessä tai kymmenessä minuutissa tulee erittäin mukava olo.

Kyse ei ole mistä tahansa kahvista tai siitä, että kahvi sopisi kaikille, mutta pieni määrä oikeanlaista kahvia voi seksologin mukaan tehdä uupuneelle ihmeitä.

Ammattiseksologin oma paras afrodisiakki on yksi tuplaespresso.

Toimittaja Marjo Harju, Prisma Studio, ensilähetys syksy 2010

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä