Mitä tehdä haluttomuudelle?

Olen 36-vuotias kouluikäisten lasten äiti. Elämä on välillä stressaavaa, mutta enimmäkseen koen pärjääväni hyvin. Minulla on kiltti ja rakastava mies, jonka kanssa arki sujuu. Siitä huolimatta seksi ei enää innosta. Minulle riittäisi pelkkä läheisyys, mutta miehen takia ryhdyn seksiin noin kerran, pari kuussa. Miehestä näen, että hän ei ole tilanteeseen tyytyväinen. En haluaisi perheemme hajoavan. Kuinka kauan voin sanoa, että nyt ei vain haluta?

Kerran pari kuussa seksiä on parempi kuin ei mitään. Vähän tiuhempi tahti olisi vielä parempi- kerran pari viikossa olisi jo kovin normaalia ja hyvää. Rasittava arki vie helposti voimat ja tekee itsenkin ”arkityypiksi”. Kannattaisi panostaa yhteiseen aikaan ja hoidattaa lapsia välillä muilla, jotta olisi aikaa keskittyä eroottiseen elämään. Jokaisen erotiikka löytyy omasta itsestä mutta sitä pitäisi vaalia. Huolehtia itsestään niin, että voisi olla itse itseensä tyytyväinen – silloin voi tyydyttää myös toista. Eroottisen kirjallisuuden lukeminen, musiikin kuuntelu ja eroottiset – naisille siis paljon romantiikkaa ja seksiä sisältävät elokuvat – olisivat suositeltavaa ajanvietettä. Seksi niin kuin rakkauskin on paljolti tahdon asia.

Lääkäri Anneli Kivijärvi vastasi kysymyksiin seksuaalisuudesta 8.4.2010 YLE Teeman seksi-illassa.

kommentit

"okaisen erotiikka löytyy omasta itsestä mutta sitä pitäisi vaalia. Huolehtia itsestään niin, että voisi olla itse itseensä tyytyväinen – silloin voi tyydyttää myös toista."

Näin juuri. =)

"Vähän tiuhempi tahti olisi vielä parempi- kerran pari viikossa olisi jo kovin normaalia ja hyvää."

Ei kai sitä kannata väkisin itseään mihinkään "normaaliuden" muottiin tunkea? Tai sitä moni ilmeisesti yrittää ja voi sen takia huonosti. Eikös jokainen ole yksilö ja se mikä on toiselle normaalia voi toiselle olla epänormaalia?

"naisille siis paljon romantiikkaa ja seksiä sisältävät elokuvat"

Romantiikka taitaa olla vain markkinanoiden keksimä rahastuskeino. Vai onko joku eri mieltä?

"Seksi niin kuin rakkauskin on paljolti tahdon asia."

Kun tunne haalenee niin sitten se varsinainen rakkaus vasta alkaakin jos on alkaakseen. =)

>Hmmm.... To, 2012-11-15 23:12

Kerran pari viikossa ei takuulla ole mikään "normaali", pikemminkin tuo kerran pari kuussa. Ja miksi seksin harrastamista pitää normittaa ylipäätään? Minusta on vastuutonta ajaa ihmisiä laskemaan kertoja niinkin yksilöllisessä ja intiimissä asiassa kuin seksi on. On ikävää, jos oikeasti kunnossa olevassa suhteessa jompikumpi kokee, että meissä on jotakin vikaa kun harrastamme vain kerran kuussa.

Miksi ylipäätään ihmisen pitäisi haluta koko ajan seksiä? Ja miksi haluamansa pitää aina saada? Jos halut eivät aina kohtaa, miksei voi käyttää kättänsä - varsinkin jos todella haluaa vain seksiä eikä toisen läheisyyttä? Minä en haluaisi olla mikään toisen tyhjennysaukko. Rehellisyyden nimissä: moni nainen haluaa oikeasti vain parina päivänä kuukaudessa. Muu voi olla vain ns. suostumista.

>Hilla Ke, 2013-12-11 23:41

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä