Uskallanko katsoa Diana-elokuvan?

Prinsessa Dianan uusi elokuva ensi-illassa 8.11.2013. Kuva: Yle/Ap Graphics Bank

Suomessa 8. marraskuuta ensi-iltaan tuleva elokuva Diana kuvaa aikamme tunnetuimman ja rakastetuimman prinsessan kahta viimeistä elinvuotta. Walesin prinsessaa esittää Oscar-ehdokas Naomi Watts.

Stradan Minna Dufton haastatteli prinsessa Dianan entistä lehdistöpäälliköä Dickie Arbiteriä, joka kertoi Diana-ilmiöstä ja antoi myös vastauksen siihen, voiko Diana-elokuvan antamaan kuvaan prinsessasta luottaa.

Johdannoksi Minna Dufton kertoo:

"Yllätyin, kuinka helposti Dianan entisen lehdistöpäällikön Dickie Arbiterin haastattelu irtosi. Otin elokuvan tiimoilta yhteyttä useisiin eri kuninkaallisiin kommentaattoreihin Lontoossa - ja kaikki olisivat halunneet tulla juttusilleni. Yllättävintä oli kuitenkin se hintalappu, minkä jotkut tv-haastattelulle pistivät.

Kalleimmaksi olisi tullut eräs prinsessa Dianan ystävänä tunnettu kuninkaallisenlehden toimittaja. Kuninkaallisena kommentaattorina voi siis pärjätä vallan mainiosti, jos vain on pokkaa!

Uusi Diana-elokuva on saanut enimmäkseen risuja ja aiheuttanut tuohtumusta Britanniassa. Sitä on haukuttu turhaksi, halvaksi eikä juurikaan todenmukaiseksi. Vaikka Dickie Arbiter ei omien sanojensa mukaan ollut Dianan ystävä, tunsi hän prinsessan paremmin kuin moni muu.

Työskennellessään prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan lehdistöpäällikkönä Arbiter koulutti Dianaa mm. median kanssa työskentelyä varten. Arbiter kulki pariskunnan mukana muun muassa ulkomaanedustusmatkoilla ja prinsessan kuoltua vastasi Dianan hautajaisten mediajärjestelyistä."

Katso entisen lehdistöpäällikön Dickie Arbiterin haastattelu: Tulkinta prinsessa Dianasta.

Toimittaja Minna Dufton ja prinsessa Dianan entinen lehdistöpäällikkö Dickie Arbiter. Kuva: Yle

PS Yle TV1:n Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta -sarjan kolmannessa jaksossa torstaina 21.11. nähdään, mitä maailma on valmis tarjoamaan sydänten kuningatar Dianan mustasta mekosta. Sarjan jaksot Areenassa 30 vrk.  The Auction - Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta. Prinsessa Dianan musta mekko. Kuva: Yle Kuvapalvelu

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä