Kuka ihmeen Ulla Virtanen?

Kuka ihmeen Ulla Virtanen? Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Ulla Virtanen on suorana telkkarissa ja radiossa. Hänellä on punainen tukka ja hän kertoo hauskoja juttuja. Kuka oikein on Ulla Virtanen? Mitä hän tekee ja kuvitteleeko hän olevansa hauska?

Pitäisikö minun tietää kuka on Ulla Virtanen?

Ei pidä tietää, en itsekään aina tiedä kuka on Ulla Virtanen. Minä sen sijaan olen näyttelijä, improvisoija ja riihimäkeläinen. Se nimittäin määrittää aika paljon. Ensimmäisen kerran, kun tulin Ylelle minulta kysyttiin, että oletko säkin niitä riihimäkeläisiä... Asun kyllä Helsingissä.

Mitä teet?

Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa olen ikään kuin Joona Kortesmäen side kick. Keskustellaan ohjelman alussa ajankohtaisista asioista, mutta huumorin kautta. Vedän Kortesmäen sisarohjelmaa Suorana: Virtanen YleX:llä. Olen myös freelancer-esiintyjä. Teen aika paljon improkeikkoja ja teen Toosa-tv:tä Ilta-Sanomille. Välillä käyn uimassa ja tankotanssimassa ja joskus salilla.

Mistä ammennat juttusi?

Elämästä. Tarkkailen paljon maailmaa. Bussimatkat ja uimalat, sieltä löytyy ihan hirveästi kaikkea. Tänään viimeksi 70-vuotiaat mummot puhuivat siitä, kuinka he haluaisivat miespalvelijan, Jeevesin, mutta sen pitäisi olla komea ja tehdä kaikki mitä he haluavat. Siellä ne mummot kikattelivat, ihan mahtavia!

Luuletko olevasi hauska?

– Jos yrittämällä yrittää olla hauska, niin se yleensä epäonnistuu. Meillä on hyvät käsikirjoittajat, joiden avulla on hyvä olla hauska. Improssa se on viimeinen virhe, jos menee hauskuuttamaan. Tarkoituksemme on toki olla hauskoja, mutta jos ajattelee, että nyt tuli VITSI, niin se on ihan katastrofaalista. Mutta joo, luulen olevani hauska.

Mitä haluaisit tehdä elämässä?

– Jos nyt saisin valita, haluaisin olla draamasarjassa tai näytellä teatterin lavalla esimerkiksi Shakespearea. Usein erotellaan komedia ja draama, mutta draamassakin voi olla komediaa. Romeo ja Julia on hirveen hauska vaikka se on tragedia.

Mitä ajattelet Joona Kortesmäestä?

– Joona on ihan mahtava tyyppi. Hän on ihan järjetön ADHD, minuakin on kutsuttu ADHD:ksi, mutta en ole mitään verrattuna Joonaan. Joona on kauhean kiltti ja sydämellinen. Hän ei hae vieraista likapyykkiä, niin kuin monet talk show -juontajat tekevät. Meillä on tosi hyvä boogie ja tasa-arvoinen meininki.

Mikä ärsyttää?

– Rasistit ja sovinistit. Ärsyttää tämä maailman tilanne, jossa ollaan nyt. Ärsyttää se, että toiset on homoliittoja vastaan, vaikka se ei niille kuulu. Välillä Twitterissäkin paasaan, kun menee hermo siihen, että ihmiset ovat ilkeitä, ahneita ja omahyväisiä.

Mikä ilostuttaa?

– Spontaani normielämän huumori. Kun ihmisillä klikkaa ja sieltä syntyy jotain hauskaa. Minua ei ilostuta mitkään sketsihahmokisat... Ilostuttaa ihan hirveästi ne hetket improporukassa, kun mitään ei ole sovittu etukäteen ja yhtäkkiä kaikilla vain tulee sama ajatus mieleen. Se naurattaa viikkokaupalla. Myös Funny or die -videot naurattavat.

Oletko tyytyväinen?

– Olen, mutta olen kunnianhimoinen. Mikään ei riitä. Jos leikitään, että Kortesmäki pyörisi 80 vuotta, en näkisi itseäni siellä niin kauan. En ole sellainen kahdeksasta neljään, kultakellotyöpaikka-ihminen. Erityisesti Kortesmäki-työryhmä on todella hyvä. Ja ihan oikeasti hyvä, eikä vain sen takia, että nyt satun olemaan siinä.

Mitä haluat vielä sanoa?

– Sanokaa bussikuskeille hei. Se on minun elämänohjeeni kaikille.

 

Ulla Virtanen maanantaista keskiviikkoon TV2:n Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa ja sunnuntaisin Suorana: Virtanen -ohjelmassa YleX:llä.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä