Miltä Ruotsi näyttää suomalaisen silmin?

SWE pakko puhua ruotsia. Kuva: Tiina Jensen, Yle Kuvapalvelu

SWE on dokumenttisarja netissä viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. Heitä yhdistää se, että heidän on pakko puhua ruotsia. Sarjassa esitellään muotibloggari Linda Juhola, räppäri Jesse Piisinen, ex-jalkapalloilija Laura Österberg-Kalmari, kilparatsastaja Satu Liukkonen ja ekokierrättäjä Nina Simonen.

SWE on laaja kokonaisuus videoita, tehtäviä ja lisämateriaalia. Ei siis mitään perinteistä kieliopin ja sanaston tankkaamista vaan mielenkiintoisia ja vauhdikkaita aiheita, jotka saattavat aiheuttaa kiinnostusta ruotsin kieleen!

Viisi tarinaa siitä, miltä Ruotsi näyttää suomalaisin silmin. Ruotsin kielellä. Mukana muotibloggaajan treeniohjelma, jalkapalloilijan ravintovinkit, rap-lyriikan perusteet ja kierrätysvinkkejä. Heppahulluille on tarjolla harvinaista herkkua – tutustutaan Satu Liukkosen ja Sebastian Nummisen hevostalliin Ruotsin Skånessa.

Vilka är de?

P.S. I love fashion -muotibloggaaja Linda Juhola
Linda Juhola on parikymppinen Tukholmassa asuva muotibloggaaja, jonka työ ja harrastus ovat vaatteet. Tämä Cosmogirl rakastaa klassisia asuja, korkeita korkoja, kuntosalia – ja
roskaruokaa! Tutustu Lindan maailmaan ja lähde vaikka katsomaan, miten blogiprinsessa treenaa!

Pakkåruåtsi-räppäri Jesse P
Kuka keksi pakkoruotsin? Jessen mielestä ruotsi-inho syntyy usein kotona tai koulussa. Jesse P on syntynyt Kuopiossa ja muutti Ruotsiin kaksivuotiaana. Jesse asuu Tukholmassa, mutta kiertää Suomen kouluissa pitämässä rap-työpajoja ruotsiksi Svenska nu -verkostossa. Jessen suloinen Julia-tytär on jo päässyt mukaan isänsä keikoille!

Ex-maalitykki Laura Österberg Kalmari
Ex-jalkapalloilija Laura Österberg-Kalmari on edustanut Suomen maajoukkuepaidassa yli 100 kertaa. Päätös lopettamisesta syntyi kaksi vuotta sitten, mutta edelleen tämä Suomen kaikkien aikojen paras maalintekijä kaipaa hikisiä treenejä ja vanhaa jengiään. Tapaa Tukholmassa asuva Laura ja kuuntele kertomuksia hänen uskomattomasta urastaan!

Pro-hevoshullu Satu Liukkonen
Satu Liukkosen upeaa ratsastajan uraa ei ole ostettu rahalla vaan kovalla työllä. Nykyään Satu asuu poikaystävänsä Sebastian Nummisen kanssa Ruotsissa. Haaveissa on rakentaa Skånen hevostilalle jotain aivan ainutlaatuista... Katso miten Satu & Sebbe ja hepat asustelevat Ruotsin maaseudulla!

Ekoileva skootteristi Nina Simonen
Nuuka-Nina kierrättää kaiken ja rakastaa nokkosia. Vaatteita Nina ei ole ostanut kaupasta vuosikausiin ja ruokakin pyritään kasvattamaan pihapiirissä. Nina muutti Ruotsin maaseudulle avoimin mielin, mutta pätkätyöt pakottivat Ninan toisenlaiseen ratkaisuun. Elämä maalla on silti edelleen ihanaa!

Säg aldrig Aldrig. Älä koskaan sano En koskaan.

Tutustu SWE-palveluun, katso videot ja verestä ruotsinkielentaitoasi osoitteessa yle.fi/swe. Kaikki videot myös Yle Areenassa.

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä