Työhuoneeni: Joutomaa

Kellonsoittajankadulla, Turussa on Joutomaa. Mutta mikään arvoton paikka se ei ole, vaan täynnä mielikuvitusta. Joutomaa on nimi tarinoille, mutta myös pieni puoti.

- Vanhoissa kartoissa on valkoisella merkattuja paikkoja, mihin ei ole vielä menty. Se on kuin mielikuvitusmaa, missä voi olla mitä vain, koska siellä ei ole mitään, Reetta Isotupa-Siltanen kertoo Joutomaasta.

Reetta aloitti kollaasitöiden ja korttien tekemisen vuonna 2006 kotinsa kellarissa. Vuonna 2009 hän päätyi nykyiseen työtilaan Kellonsoittajankadulla ja perusti samalla oman kivijalkamyymälän Joutomaalle.

- Rakastan vanhoja taloja. Oli ihana päästä tällaiseen vanhaan kerrostaloon, jossa on ihan oma fiilis. Minulle on tärkeää, että ympäristö missä töitä tekee, on jollain tavalla kaunis.

Oma liike, jossa saa myydä omia töitä sekä muiden käsityöläisten ja taiteilijoiden töitä oli Reetan haaveena. Liikkeen ansiosta Reetta sai oman työhuoneen, työpaikan, johon mennä päivittäin. Asiakkaatkin mielellään kurkkivat takahuoneeseen - he haluavat nähdä missä unenomaiset kortit syntyvät.

- On kiva olla tekemisissä ihmisten kanssa. En varmasti jaksaisi enää kököttää yksinään kellarissa kahdeksaa tuntia. Mukavaa, että ihmiset voivat tulla tänne, tämä on se Joutomaa.

Tarinoita kuvissa

Työpöytänsä ääressä Reetta tekee kollaasityönsä. Hän leikkaa ja maalaa eläinten kuvia, erilaisia kuvioita ja kuoseja tarinoiksi. Reetta tekee vuodessa kaksi mallistoa - keväällä ja syksyllä.

- Haluan kertoa tarinoita. Saattaa olla jotain hahmotelmia, mitä haluaisin seuraavaksi tehdä, mutta kaikki syntyy tehdessä.

Reetta on tehnyt eläinaiheiden lisäksi jonkin verran ihmisaiheitakin. Eläimet ovat korttimyynnissä kuitenkin suosituimpia, koska ihmiset samaistuvat niihin.

- Tässä on rajattomat mahdollisuudet, mitä kaikkea kuvaan pystyy liittämään. Jos tekisin samat työt öljyväreillä, ne eivät olisi yhtä hauskoja.

Joutomaa myy Reetta Isotupa-Siltasen kollaasitöistä painettuja postikortteja, onnittelukortteja sekä signeerattuja printtejä.

Työhuoneeni: Joutomaa. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Työhuoneeni-sarja

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä