Työhuoneeni: TAUKO

– Sen sijaan, että menisin keittiöön, tulen usein kahvikupin kanssa portaille pitämään taukoa. Siinä on kaunis valo, ja hyvällä tuurilla kadulle ei ole pysäköinyt yksikään auto, jolloin näkee suoraan merelle.

Helsingin Katajanokalla, katutasolla on ikkuna, josta pääsee sisään. Ikkunan takana on TAUKO, myymälä ja työhuone, jossa tehdään kierrätyskankaista vaatteita ja asusteita.

Taukolaiset muuttivat kesän lopussa Kruununhaasta Katajanokalle. Entinen työtila oli ikkunattomassa kellarissa, nyt tilassa on paljon valoa ja avaruutta.

– Se, että ollaan Katajanokalla, millaiset ihmiset kulkevat ohi, kurkistavat sisään ja kenen kanssa kuulumiset vaihdetaan. Kyllä sillä ihan ehdottomasti on vaikutus siihen mitä ja miten asioita tekee, miettii Mila Moisio, toinen TAUKOn suunnittelijoista ja perustajista.

Vihreä lattia kuin kesäinen nurmi

Ennen TAUKOa tila oli aivan erinäköinen. Ikkunat oli peitetty vanerilevyillä ja lattia oli harmaata linoleumia. Vaati uskallusta nähdä tila toisin. Leikittiinpä ajatuksella jopa tekonurmesta, mutta erikoinen messumatto vei voiton.

– Veimme purkujätettä sorttiasemalle, kun viereisestä pakusta ruvettiin kaatamaan kirkkaan vihreää messumattoa roskalavalle. Paljastui, että se oli edellisen viikon futisturnauksen vip-aitiosta olevaa mattoa. Otettiin sitä sen verran, että meillä on tähän toinenkin lattia, jos tämä kuluu puhki.

Valoisuus ja suurempi tila ovat taukolaisille juuri nyt tärkeitä seikkoja suhteessa edelliseen työhuoneeseen. Kaikki on saatavilla ja asiat toimivat. 

 Suhtaudumme työhömme intohimoisesti ja se on meille tärkeä osa elämää. Työpaikka on meille tila, joka mahdollistaa niiden aisoiden tekemisen, joista unelmoimme.

Mila Moisio ja Kaisa Rissanen perustivat TAUKOn vuonna 2008. TAUKO valmistaa vaatteet ympäristöystävällisesti käyttäen esimerkiksi vanhoja sairaalan lakanakankaita. Työhuoneeni: TAUKO. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Työhuoneeni-sarja

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä