Tyylikysymyksissä parasta on luottaa omaan fiilikseen

Tyyli on henkilökohtaista mutta pukeutumisella voi olla tärkeä rooli parisuhteessa. On pariskuntia, jotka pukeutuvat samalla tavalla, jolloin tyyli on yhteinen. Tai on pariskuntia, joissa nainen pukee miehensä, jolloin tyyli on toisen valitsema.

Issues-muotibloggaajapari Inke Niemiselle ja Jan Ketoselle muoti on yhteinen harrastus. Pari shoppailee yhdessä ja on joskus himoinnut samanlaisia kenkiä, mutta kumpikin tekee omat ostopäätöksensä.

Issues-muotibloggaajat Jan ja Inke. Kuva: Stella HarasekVoiko parisuhteessa päättää toisen pukeutumisesta?

Inke: Jokaisen olisi parasta valita ja muodostaa oma arkityylinsä ihan itse. Toisen stailaaminen mieleisekseen kuulostaa toimenpiteeltä, joka todennäköisesti vaikuttaa muuhunkin yhdessäoloon. Ei farkuissa ja tennareissa viihtyvää miestä kannata painostaa vaihtamaan pikkutakkiin ja herrainkenkiin. Ihminen, joka ei selvästikään viihdy vaatteissaan ja näyttää väkisin puetulta, on lähinnä kiusallista katseltavaa.

Jan: Vinkkejä voi toki antaa ja esitellä kaupoissa omaa silmää miellyttäviä vaatteita. Farkku-tennari-tyypille voi etsiä yhdessä uusia ja ajanmukaisempia farkkuja ja tennareita – eiköhän maailmaan kompromisseja mahdu. Lopullinen valinta kannattanee jättää puolison omaksi päätökseksi ja luottaa myös tämän makuun – ymmärsihän hän sinutkin valita.

Miten vaikutatte toistenne pukeutumiseen?

Inke: Inspiroiden toinen toisiamme, vaikutteita tulee varmasti imettyä toiselta alitajuisestikin. Muutaman kerran olemme huomanneet himoitsevamme esimerkiksi samanlaisia kenkiä samaan aikaan, mutta on vaikeaa vetää rajaa siihen, vaikuttivatko mielitekoon enemmän kumppani vai yleiset trendisuuntaukset.

Jan: Vinkkailemme näkemistämme jutuista, jotka toista saattaisivat kiinnostaa: jos nettikauppoja selaillessa tulee vastaan jotain toisen näköistä, meilaamme välittömästi linkin. Joskus kolahtavat, joskus eivät – mutta omat ostopäätöksensä tekee kumpikin itse.

Kuinka tärkeää tyyli on parisuhteessa?

Kahdelle muotibloggaajalle varmasti tärkeämpää kuin monelle muulle. Jos toisen tyyli jotenkin erityisesti jurppii, kannattaa varmasti pysähtyä hetkeksi miettimään, kuinka tärkeää se tyyli sitten oikeasti on, tai iloita siitä, etteivät huolenaiheet ole tuon suurempia!

Mikä olisi ehdoton ei toisen pukeutumisessa?

Inke: Vaikeaa kuvitella, että Jan onnistuisi hankkimaan itselleen vaatekappaleen, jonka haluaisin polttaa. Ellei sitä yhtä kotipaitaa lasketa, jonka varalle on suunniteltu jo useampiakin onnettomuuksia...

Jan: Olisi outoa, jos Inke alkaisi yhtäkkiä seurata joka ikistä trendiä täysin orjallisesti – ei sillä, että trendeissä olisi mitään vikaa, mutta oman, toimivan tyylin hylkääminen olisi huono veto!

Shoppailetteko yhdessä vai erikseen?

Yhdessä! Melkein harmittaa, jos toinen on ehtinyt töiden jälkeen piipahtamaan lempikaupoissa yksinään. Molemmat kyllä keskittyvät skannaamaan omia osastojaan, mutta esittelevät mielenkiintoiset jutut toisilleen. Ulkomaanmatkoilla tykkäämme kiertää putiikkeja yhdessä – molemmille löytyy kyllä aikaa sovittaa jotain niin halutessaan.

Mielipidettä vaatteesta kysytään, mutta sitä ei tarvitse kuunnella – parasta on luottaa omaan fiilikseen. Koppiin ei tosin koskaan ole kannettu mitään niin hirveää, että toista pitäisi kehottaa jättämään ostamatta...

Miten kuvailisitte toistenne tyyliä?

Jan: Inken tyyli on positiivisella tavalla erottuva ja hän yhdistelee klassisia vaatteita trendeihin toimivalla ja hauskalla tavalla. Hän taitaa pienten piristävien yksityiskohtien käytön ja saa yhdistettyä omaan tyyliinsä myös kaikki ne vaatekappaleet, joita en ihan ensi näkemällä aina ymmärrä.

Inke: Janilla on varma maku, hän on hyvin tarkka valinnoistaan ja tietää aina, mitä on tekemässä hankintoja tehdessään tai pukeutuessaan. Arvostan sitä, että hän rohkeasti käyttää vaatteita ja asusteita, jotka eivät ihan joka jannun yllä vastaan tule. Jos en Jania tuntisi ja kadulla vastaan tulisi, taatusti hänet väkijoukosta huomaisin!

Lainaatteko toistenne vaatteita?

Inke: Itse olen aivan toivoton lainailija - pari kertaa on tullut sanomista kun käytän omien pipojeni sijaan mieluummin Janin pipoja. Talven ykköslämmittäjä on ollut Janin vähälle käytölle jäänyt neuletakki: pääasia kai, ettei käyttämättä jää.

Jan: Kerran lainasin Inken kaulaliinaa, tosin pakon edessä. Sen verran naisellisempia hänen vaatteensa kuitenkin ovat, etteivät tunnu istuvan omaan tyyliini...

Kuva: (c) Stella Harasek

 

Issues-blogin Jan ja Inke ovat mukana Puoli seitsemän -ohjelman stailauskisassa, jossa stailataan juontaja Mikko Kekäläinen. Mukana kisassa ovat Issuesin lisäksi White Trash Diseasen Nata ja SILVER-blogin Vesa Silver. Äänestys alkaa torstaina 14.3. Olotilassa ja päättyy 15.3.

Puoli seitsemän -ohjelman muotiviikkoa vietetään 12. - 15.3.

kommentit

Kunhan nyt ihmiset oppisivat elämään yhdessä ilman päihteitä ja väkivaltaa, kohtelemaan toinen toistaan ihmisenä ja kommunikoimaan.
Vaatteista lienee turha tehdä ongelmaa ennen kuin nämä asiat ovat kunnossa.

Kaikilla valitettavasti ei ole ongelmat tällä tasolla, vaan ihan tuossa ihmisiksi elämisessä. Montako naista vuosittain tapetaankaan parisuhteessa, saati hakataan pahasti?

Vaatteiden kanssa pipertäminen jääköön muutoin ongelmattomille, joita on todella vähän. Itse kuuluisin tähän ryhmään, mutta rahapula rajoittaa vaatehankintoja niin, että viimeksi ostin itselleni uudet farkut syksyllä 2012 ja uuden talvitakin viisi vuotta sitten. Aluspöksyjä pakko ostaa parin vuoden (!) välein, eivät kestä päivänvaloa mutta en niitä esittelekään. Mielelläni näyttäisin kivalta, mutta varaa ei ole.

>Kipa Ke, 2013-03-13 21:37

Kyllä voi. Samalla tavalla päätän myös vaimoni rahan- sekä autonkäytöstä. Hyvin on toiminut. Ainakin minun mielestäni! :)

>Reiska Ke, 2013-03-13 22:10

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä