Viehätysvoimaa värikkäillä vihanneksilla ja hedelmillä

Viehätysvoimaa värikkäillä vihanneksilla. Kuva: Michaela Kobyakov, stock.xchng

Oranssina hehkuvat appelsiinit ja punaisena kiiltävät omenat - luonnossa värillä on väliä. Tiesitkö, että värejä voi hyödyntää myös oman viehätysvoiman kohentamiseen - eikä pelkästään värikkäillä vaatteilla? Puoleensavetävyyttä voi lisätä tietynvärisellä ravinnolla.

Ulkonäköön vaikuttavat erityisesti kasvisten, juuresten ja hedelmien karotenoidit eli luonnossa esiintyvät punaiset, oranssit ja keltaiset kasvien väriaineet.

Karotenoidit ovat tärkeä osa immuunijärjestelmää. Kun ihminen sairastuu, muuttuu hänen ihonsa kalpeaksi, sillä karotenoideja tarvitaan tällöin kipeästi immuunijärjestelmässä. Siksi punertavaa ihoa pidetään puoleensavetävänä, koska se kertoo hyvästä terveydestä.

Erityisen kirkkaan väriset kasvikset ja hedelmät sisältävät paljon karotenoideja. Parhaita ovat porkkana, tomaatti ja appelsiinit. Elimistö ei itse pysty tuottamaan tärkeitä karotenoideja, vaan ne on pakko saada ravinnosta. Jos ravinnosta puuttuu hedelmät ja kasvikset, heijastuu se heti ihon värissä.

Oikealla ravinnolla voi muokata myös omaa kehoaan. On huomattu, että naisen vartalon eri osissa oleva rasva on koostumukseltaan erilaista. Rintoihin ja takapuoleen kertyvä rasva muodostetaan omega 3:sta ja muualle kertyvä rasva omega 6:sta.

Naiset voivat saada kurvikkaamman vartalon erityisesti kalalla ja merenelävillä, jotka sisältävät paljon omega 3:a. Kannattaa siis välttää niitä ravintoaineita, joissa on omega 6:tta. Eli roskaruoka vähemmälle ja kurvit kohdilleen!

Aiheesta laajemmin

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä