XL5 sai tytöt sekaisin ja pojat äkäiseksi

XL5 1996.  Kuva: XL5-fani Heidi Jotuni

”Voo-ouo-oo-o, alla kauniin kuoren… Voo-ouo-oo-o, kauniin pedon tunnen…”

Viihdytin itseäni kuuntelemalla Youtubesta XL5-yhtyeen ensimmäistä hittiä. Silmänruokaakin musiikkivideo tarjoilee: pojat tanssivat videolla ysärikuteissa muun muassa ilman paitaa toppatakit päällä. Tulee jotenkin sellainen hyväntahtoinen fiilis, että pitäisikö tässä itkeä vai nauraa?

Päädyn nauruun ja hymyyn. Tämä oli aikoinaan jotakin niin uutta Suomen kamaralla. Olihan XL5 Suomen ensimmäinen poikabändi, joka herätti suoranaista hysteriaa. (Pikku)tytöt tykkäsivät ja pojat ärsyyntyivät.

Se oli tosiaan menoa sen, kun vuonna 1996 XL5 pomppasi ihmisten tietoisuuteen Kaunis peto kappaleella. Vaikka XL5 ei olisi iskenyt, heidän ensimmäisen hittinsä muistaa varmasti suurin osa ihmisistä. Minäkin laulan edelleen sujuvasti mukana, vaikka en heidän fanikseen koskaan ole tunnustautunutkaan. Tosin olihan ne pojat kivan näköisiä… 

Tapasin Mika Ikosen ja Toni Uotilan, eli Mican ja Tonzan, Hyvinkäällä yhtyeen kotikaupungissa. Pojat, vai pitäisikö sanoa miehet, olivat rentoja ja mukavia tapauksia. Muisteluhetki osoittautui antoisaksi ja hauskaksi. Ja hymynkare huulilla, hippasen huvittuneina, hekin muistelevat esimerkiksi Kaunis peto -videota. Ne toppatakit!

PS: Jos innostutte kuuntelemaan Kauniin pedon, niin voin taata, että tämä jää soimaan päähän… ”Voo-ouo-oo-o…”.

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08. 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä