Pölyt pois lautapeleistä!

Lautapelit esiin. Kansallinen pelipäivä 10.11.2012. Kuva: Ulla Vuorela

Setelien kahinaa, hampaan jäljet rosvopelimerkissä, "ooksä pinkki vai musta?". Kaatuilevia pelimerkkejä, hukkaan vierivä noppa ja lopulta nurkkaan lentävä pelilauta! Kansallisena pelipäivänä 10.11.2012 kannustetaan viettämään aikaa yhdessä pelaillen. Uskallatko? Jaksatko?

Vaikka lautapelejä pelataan nyt myös erilaisilla päätelaitteilla, on perinteisessä pahvissa ja pelinappuloissa edelleen niin hyvä tuntu käteen, että sitä ei voita lie mikään. Kivaa sähköttömästi. Ja kuuluuhan pelin henkeen myös kaikki ilmassa lentelevä sälä. Ihania pelihetkiä ja hävinneiden raivon sietoa vaan kotiin. Se on niin tervettä - se raivo! Väsyneempi vanhempi valitsee pelin jossa puhalletaan yhteen hiileen - niitäkin löytyy.

Kansallisen pelipäivän motto on muuten hieno:

"Pelipäivän tavoitteena on saada lapset ja aikuiset pelaamaan yhdessä, jotta pelaamiseen liittyvät ennakkoluulot muuttuvat omiksi kokemuksiksi."

Minulle, netti- ja mobiilipelien vierastajalle kova pala. Kun omaa kokemusta asiasta ei ole, on helppo ylläpitää ennakkoluuloja; erittäin paljon helpompaa kuin ottaa selvää.

Tänä vuonna pieni viitseliäisyys maksoi vaivan. Huomasin, ettei alakoululaistenkaan nettipeleissä, esimerkiksi Movie Starissa ole mitään pelottavaa, kun vain ihan rauhassa tutustun siihen yhdessä lapsen kanssa. Eikä pelota enää ollenkaan. Alan kehittyä.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus MEKU on koonnut Pelipäivä-sivuilleen vinkkejä erilaisten pelitapahtumien järjestämiseen. Nämä vinkit voivat toimia yhtä hyvin lasten synttäreillä kuin aikuisten sukujuhlissa, työpaikalla ja perheen kesken kotona.

Tämän hetken suosikkipeli meillä on Labyrintti. Mitä teillä pelataan? Ovatko mobiili- tai nettipelit herättäneet teillä keskustelua ja jos, niin miksi?Pelit esiin - Kansallinen pelipäivä on 10. marraskuuta 2012. Kuva: Ulla Vuorela

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

kysely

Alle kouluikäinen lapseni pelaa nettipelejä...

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä