Hokkarit opettavat oikeaan luistelutekniikkaan

Hokkarit opettaa oikeaan luistelutekniikkaan. Kuva: LotusHead, stock.xchng

Luistelu kannattaa aloittaa lapsena hokkareilla. Hokkarit opettaa helpommin oikeaan luistelutekniikkaan. Potku suuntautuu helposti taaksepäin, jos pieni lapsi opettelee luistelemaan taitoluistimilla. Hokkareilla taas opetellaan oikeaoppisesti sivullepäin.

Lapsille pitää hankkia luistimet melkein joka vuosi. Mitä luistimista pitää osata katsoa, kun niitä ostaa? Usein halutaan säästää, jolloin lapsille ostetaan luistimet kasvuvaralla. Luistimen täytyy olla oikean kokoinen ja istua jalkaan sopivasti.

– Lapsen nilkka ei ole vielä niin kehittynyt, että hän osaisi automaattisesti itse pitää nilkkaa pystyssä. Tukevalla ja sopivan kokoisella luistimella pääsee jo aika pitkälle, kertoo Johanna Kallio, liikunnanopettaja ja entinen MM-tason muodostelmaluistelija.

Luistimessa olisi hyvä olla useampi kiristys- ja säätöremmi. Silloin luistimen saa muokattua paremmin jalkaan istuvaksi. Vuosittaista luistimenostorumbaa voi harventaa säädettävillä luistimilla. Luistimen pohjassa on säätövipu, jolla kärkeä saa säädettyä eteen ja taakse. Säädettävään luistimeen mahtuu siis monta eri kokoluokkaa.

Uudet luistimet voivat olla myös aika kalliita. Miten paljon Johanna Kallio olisi valmis maksamaan lasten luistimista?

– Harrastuskäyttöön 40–50 eurolla saa vallan mainiot luistimet. Hyvillä luistimilla on aina myös jälleenmyyntiarvoa ja ne voi myydä eteenpäin.

Katso juttu kokonaisuudessaan Kuningaskuluttajassa alkaen kohdasta 7,05.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä