Jäljitä koululainen älypuhelimella

Jäljitä koululainen älypuhelimella. Kuva: John Evans, Stock.xchng

Uusille koululaisille koulumatka on tullut jo tutuksi. Koulureitin varrella voi kuitenkin löytyä kaikenlaista mielenkiintoista tutkittavaa, jolloin matka venyy. Lapsi on myöhässä ja kotiväki huolestuu. Nykytekniikasta voi löytyä apu tähänkin pulmaan.

Älypuhelimille on tarjolla erilaisia paikannuspalveluita, joilla lapsen kulkemista voi jäljittää. Lapsella tulee olla oma älypuhelin ja siihen ladattuna paikantamiseen tarkoitettu sovellus. Esimerkiksi kotimaisessa Lokki-sovelluksessa voi määritellä "perheen yhteiset paikat" kuten kodin, koulun tai mummolan. Ohjelma lähettää automaattisen ilmoituksen, kun perheenjäsen saapuu tiettyyn paikkaan tai lähtee sieltä.

"... Ja toimii tuo toisinkin päin, lapsi tietää myös missä vanhempi liikkuu - onko töissä vielä vaiko jo kotona. Meillä käytössä vain vähän vanhemmilla lapsilla (11- ja 13-vuotiaat), ja ovat ihan vapaaehtoisesti asentaneen sovelluksen puhelimiinsa. Voin kyllä suositella", nimimerkki Kimmo kommentoi Lokki-sovellusta Kuningaskuluttajan nettisivulla.

Jäljityspalvelut voivat olla käteviä vanhempien hermojen lepuuttamiseen, mutta kaikkivoipia nekään eivät ole. Jotta ne toimisivat, koululaisen kännykän akussa pitää olla virtaa, puhelimen pitää olla päällä ja ylipäänsä repussa mukana. Ja aina voi tietysti myös soittaa ja kysyä, missä koululainen kulkee.

Kuningaskuluttaja esitteli viisi eri paikannuspalvelua Androidille, iPhonelle ja Windows-puhelimelle. 

Luottamuspula vai mielenrauhoitin? Tarvitseeko koululaisen kulkemista seurata tekniikan avulla?

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä