Kouluruokaa puhelimessa

Kouluruokaa puhelimessa. Kuva: Mika Kanerva, Yle

Ennen se luettiin päivän lehdestä, nykyään netistä. Mutta on myös kolmas vaihtoehto. Koulujen ruokalistat voi nyt tarkistaa puhelinsovelluksesta. Ruotsissa se on jo menestys, Suomeen vasta rantautunut.

Kouluruoka-sovellus on yksinkertainen palvelu, jossa on koulujen ruokalistoja muutaman viikon eteenpäin. Kouluruoka.fi-sivustolla kerrotaan, että koulu tai kunnan ruokapalvelupäällikkö vastaa ruokalistojen kirjaamisesta tietokantaan. Sovellus on tarkoitettu sekä koululaisille, vanhemmille että koulujen henkilökunnalle.

Ruotsissa sovellus on ollut todella suosittu - yli puolet Ruotsin kunnista on ottanut sovelluksen käyttöön kouluissaan, Kouluruoka.fi-sivustolla kerrotaan.

Suomessa sovellukselle tarvitaan nyt käyttäjiä. Koulujen on ensin itse syötettävä tiedot sovellukseen. Kouluruoka-sovellus kannustaakin vanhempia ja oppilaita lähettämään pyyntöjä rehtoreille sovelluksen käytöstä. Sovellus tarjoaa jopa suoraan oman kunnan ruokapalvelupäällikön sähköpostiosoitetta, johon pyynnön voi lähettää.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi ja se toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelimissa.

Seuraatko lapsesi koulun ruokalistoja? Onko tällainen sovellus tarpeen?

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä