Lasten kanssa matkalla – kotimaiset kylpylät

Lasten kanssa matkalla – kotimaiset kylpylät. Kylpylä Caribia. Kuva: Pauliina St

- testiryhmässä kaksi äitiä, Pauliina ja Heini, ja lapsia vaihtelevasti. Mukana Kaarlo 13 v, Pavel 12 v, Otso 10 v, Lotta 7 v, Peppi 5 v. Kaikki ovat uimataitoisia.

Caribia Turku

+ en tahdo lähteä täältä ikinä - Peppi 5 v

+ isommatkin lapset viihtyvät - Pauliina-äiti

+ parasta possua ikinä, hyvä ruoka - Kaarlo 13 v

+ paljon video- ja muita pelejä - Pavel 12 v

- pyhäpäivinä tupaten täynnä - Pauliina-äiti

UI

Caribia on erityisen lapsiystävällinen kylpylähotelli Turussa. Sen Karibian-saarten henkeen toteutetulla allasosastolla on uima-altaita ihan taaperoille sekä hurjia liukumäkiä ja haastavia virtoja isommille lapsille. Ulko-altaassa on jännittävä tunneli, kesti aikansa ennen kuin pienin uskalsi uida sinne.

Hukkasin Pepin jossain vaiheessa altaalla ja hän löytyi tyytyväisenä syömästä perunalastuja hengenpelastajien kanssa. Caribian henkilökunta on selvästi omaksunut iloisen letkeän karibialaisen asenteen.

SYÖ

Uinnin lomassa söimme altaalla paikalliseen tapaan Hesburgerin hampurilaiset. Illalla ravintolassa Kaarlo tilasi ylikypsää possua ja kehui ruokaansa vuolaasti. Aamiainen oli tyttöjen mieleen - sai dipata vaahtokarkkeja suklaasuihkulähteeseen. Jo oli taas energiaa uida.

PELIT

Pienellä leikkipaikalla ravintola-alueen kupeessa riittää tekemistä: pallomeri pienimmille ja video- ja muita pelejä isommille. Minua ihmetytti kuinka paljon lapset halusivat pelata videopelejä, ja kun kolikot loppuivat, tuli itku. Itku tuli myös kun piti lähteä pois uimasta - vaikka oli uitu taas jo monta tuntia.

Lasten kanssa matkalla – kotimaiset kylpylät. Nokian Eden. Kuva: Pauliina StåhlbergEden Nokia

+ just sopivia liukumäkiä - Lotta 7 v

- hauskat aallot - Otso 10 v

- pienet ja kalliit ruoka-annokset altaalla - Pauliina-äiti

UI

Kylpylähotelli Eden on kauniilla rantapaikalla Nokialla. Se on myös selvästi lapsille ja perheille suunnattu, ja kylpylässä viihtyvät hyvin pienemmät lapset; hurjia liukumäkiä isommille on vain yksi. Taaperoallas on järkevästi sivussa kovimmasta melusta ja meiningistä.

Tasatunnein isoon altaaseen tulee aaltoja ja lapset ryntäävät niistä nauttimaan – tai lähinnä riehumaan. Koetin pitää pärskivää Peppiä pinnalla, mutta aallon alta ilmestyessään hän vain nauroi. Hymyilevät hengenpelastajat ovat erityisen valppaana aallokon ajan. Itsekin huokaisin aina helpotuksesta kun ne olivat ohi - ja sitten mentiinkin jo liukumäkeen jonottomaan.

SYÖ

Ruoka ei ollut kehuttavaa ja allasravintolan kanakori oli kallis ja pieni. Mutta huoneessa on jääkaappi, joten on helppo ottaa evästäkin mukaan.

EXTRAA

Hiihtolomalla Edenissä on erikoisohjelmaa lapsille ja aikuisillekin - esimerkiksi kuumailmapallolentoja.

Mäkelänrinteen uimahalli Helsinki

+ edullinen - Pauliina-äiti

+ saa hyppiä hyppyaltaaseen - Lotta 7 v

- kylmä - Peppi 5 v

- lastenallas täynnä, varsinkin jos se on osittain varattu uima-opetukselle - Pauliina-äiti

UI

Mäkelänrinteen uimahalli on edullinen, valoisa ja moderni paikka uida. Vaikka se on uimahalli, siellä on lämmin terapia-allas poreineen ja suihkuhierontoineen. Terapia-altaaseen ei saa mennä kellukkeilla tai uimarenkailla, joten siellä on enimmäkseen aikuisia ja riehuvia uimataitoisia lapsia. Silti sopu sijaa antaa, ja allas on useimmiten aika täynnä.

Lapseni opettelevat juuri perusuimahyppyjä joten viihdymme hyppyaltaalla – kunnes tulee niin kylmä että pitää käydä saunassa lämmittelemässä.

SYÖ

Yläkerran kahvilassa saa edullista lounasta arkisin ja viikonloppuisinkin maittavia perus-sämpylöitä. Harmi vaan, että kahvilaan voi mennä vasta kun on uintinsa lopettanut ja pukenut, mutta toisaalta uimahallissa on tarkoitus viettää vähemmän aikaa kuin kylpylässä. Vaikka sitähän eivät lapseni ymmärrä, he voisivat leikkiä vedessä koko päivän.

Muut Pauliinan Lasten kanssa matkalla -sarjan osat
Lasten kanssa matkalla – kotimaiset kylpylät. Kuva: Yle

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä