Lasten kanssa matkalla - Linnanmäki

Testiryhmässä:
äidit Pauliina ja Nina, lapset Peppi, 4, Rufus, 6, Lotta, 6, Nestori, 7, Noah, 8, Otso, 10 ja
Elmo, 14

+ Vonkaputous oli paras kun se tippu alas
+ Linnunrata oli paras! Kävin 12 kertaa, Peppi
+ kastuminen Vonkaputouksessa oli hassua! Lotta
- kastuminen oli tyhmää, Noah
- hinta! rannekkeet ovat kalliita, Pauliina-äiti
- jäätelöt, hattarat, limut kaikki kallista

SUUNNITTELE
Tytöt Peppi ja Lotta suunnittelivat Lintsin retkeä jo viikkoja etukäteen. Tytöt pohtivat, missä vaiheessa on hyvä syödä hattaraa ja missä vaiheessa oikeaa ruokaa, ettei tule huono olo laitteissa. Lintsin kartan löytää netistä, ja siitä näkee laitekohtaiset pituusrajoitukset. Mittasin pari viikkoa etukäteen kuinka pitkiä lapset ovat. Rajat ovat 100 cm, 120 cm ja 140 cm. Tänä vuonna testiryhmästä moni pääsi uusiin laitteisiin.

Lasten kanssa matkalla. Kuva: Pauliina StåhlbergVietimme koko päivän Lintsillä, sillä rannekkeet ovat kalliita ja käymme siellä vain kerran kesässä. Söimme tukevan lounaan kotona, sitten Lintsille ja kotiuduimme vasta, kun oli nukkumaanmenon aika.

UUTTA
Monet pienten laitteet ovat maksuttomia. Porukan pienimmille avautui kuitenkin uusi mahdollisuus kokeilla isojen laitteita, joten viihdyttiin niissä enimmäkseen. Rufus sai shokin pimeässä kulkevasta Linnunrata-vuoristoradasta, itki ihan oikeasti. Peppi taas ihastui Linnunrataan, jossa kävimmekin 12 kertaa! Moniin laitteisiin tarvitaan huoltaja kyytiin, joten vanhemmatkin joutuvat hurvittelemaan.Lasten kanssa matkalla - Linnanmäki. Kuva: Pauliina StåhlbergKOKEILE
Kokeilin itse ensimmäistä kertaa Ukon kyytiä. Kaveri vihjaisi, että pää alaspäin roikkuen Helsinki näyttää aivan uudelta, mutta pidin kyllä silmät kiinni kauhusta. Nina-äidin lemppari on vanha vuoristorata, joka natisee ja tuoksuu tervalle. Vanhasta vuoristoradasta tuli myös Lotan lempilaite. Vonkaputoukseen menimme ihan viimeiseksi, koska epäilimme että siinä kastuu. Epäily osoittautui oikeaksi, kastuimme ihan kunnolla!

SNACK
Lapset tahtovat aina hattaraa, vaikka eivät sitä jaksa syödä. Toivoisin hattaranmyyjiä tekemään puolta pienempiä hattaroita. Kannattaa syödä hattarat strategisesti lähellä vessoja, jotta pääsee heti pesemään tahmat pois. Onneksi meillä oli vesipullot mukana, sillä sokerisesta hattarasta tulee jano.

PELAA
Hattaran jälkeen pelasimme pelejä, koska laitteissa voi tulla paha olo. Rahan meno voi peleissä olla melkoista, joten ostimme kaikille pelipassin, joka oikeuttaa kuuteen peliin. Tietysti lapset tahtoivat pelata enemmänkin, mutta pysyimme lujana.Lasten kanssa matkalla - Linnanmäki. Kuva: Pauliina StåhlbergSYÖ
Huvipuistoissa on yleensä luvattoman kallista ja huonoa ruokaa. Lämmin ruoka oli vaatimatonta, mutta prinssinakit upposivat tietysti lapsiin. Usein ei itse ehdi syödä mitään, kun häärää lasten ruokailun ympärillä. Mutta ravintola Caruzellissa oli leikkinurkkaus, jossa lapset viihtyivät hetken pidempään. Siinä ehti jopa hörpätä kahvin ruuan päätteeksi.

LISÄKSI
Ninan perhe innostui niin, että päivitti illalla seuraavaksi päiväksi rannekkeen etuhintaan (7e) ja vietti toisenkin päivän Lintsillä.Lasten kanssa matkalla - Linnanmäki. Kuva: Pauliina Ståhlberg

Pauliina Ståhlberg on Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja ja neljän lapsen äiti.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä