Digitaalinen leikki kuuluu lasten arkeen

Perheen aika: Digitaalinen leikki kuuluu lasten arkeen. Kuva: Ulla Vuorela, Yle

"Pelit ovat pahasta. Ne turmelevat lapsen mielen ja tekevät heistä syrjäytyneitä. Vanhemmille ne taas ovat vain vallankäytön väline."

Tältä kuulostaa yleinen keskustelu peleistä lapsiperheissä edelleen. Ovatko pelit niin kauhea asia vai voivatko ne antaa lapselle myös jotain hyvää?

- Nykyään pelaaminen voi olla monelle lapselle tärkeä sosiaalinen valuutta. Jos vanhemmat rajoittavat liikaa pelaamista, lapsi voi joutua kaveripiirinsä ulkopuolelle, sanoo Verkkonuorisotyön valtakunnallisen kehittämiskeskuksen suunnittelija Tero Huttunen.

- Pelien kautta lapsi oppii muun muassa hahmottamaan osaansa yhteiskunnassa, toimimaan sosiaalisissa kontakteissa ja ryhmässä. Peleissä lapsi joutuu tekemään myös moraalisia ratkaisuja. Samalla hän oppii myös käyttämään interaktiivisen median rakenteita.

Toimittaja Suvi Puukangas tapasi Verkkonuorisotyön valtakunnallisen kehittämiskeskuksen suunnittelijan Tero Huttusen ja kysyi, miten vanhemmat voivat oppia ymmärtämään lasten pelimaailmaa. Pelit-lehden päätoimittajalta Tuija Lindéniltä Puukangas kysyy, millaisia ennakkoluuloja aikuisten pelaamiseen liittyy.

Perheen aika Yle Puheen iltapäivässä torstaisin ja Areenassa.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä