Kuinka valita lapselle polkupyörä?

Lapsen ensimmäinen polkupyörä kannattaa valikoida hyvin. Kuva: Charlotte Pickeri

- Ensimmäinen pyörä on lapselle se moottori ja se ajatus, mikä kantaa eteenpäin, sanoo pyöräkauppias ja perheenisä Mika Saario.

Saarion mielestä lapsen ensipyörän ostoon on ennen panostettu enemmän, ja sitä on tultu valikoimaan koko perheen voimin. Nykyään pyörä ostetaan marketista ja kasataan kotona.

- Vanhemmilla on ajatus, että ei lapsella tarvitse olla niin hyvää pyörää, kun se on vaan lapsi. Mutta pyörän täytyy olla hyvä, jotta lapsi oppii pyöräilemään ja jotta se olisi turvallinen, sanoo Mika Saario.

Lapset aloittavat pyöräilyn yksilöllisesti kuka aiemmin, kuka myöhemmin.

- Toiset aloittaa puolitoistavuotiaana, toiset vasta kolmevuotiaana. Nyrkkisääntö on, että noin kaksivuotias pystyy pyöräilemään. On olemassa paljon lastenpyöriä, joihin saa esimerkiksi taakse turvatangon, josta vanhempi saa ohjattua ja jarruttettua pyörää, jos lapsi ei aina muista katsoa eteenpäin.

Pyörän koosta Saariolla on maalaisjärkinen vinkki.

- Iso pyörä pysyy paremmin pystyssä kun pieni pyörä. Senkin takia on tärkeää hankkia lapsen kasvaessa uusi pyörä ja seuraava koko, koska hyrrävoima pitää pyörää pystyssä ja pyörää on kivempi ajaa, Mika Saario opastaa.

Kuuntele juttu lasten polkupyöräasioista Yle Puheen Perheen ajassa:

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä