Tv-vinkki: Fatima ja Niko - Lentäjän poika

Tv-vinkki: Fatima. Kuva: Ylen Kuvapalvelu

Itsenäisyypäivän aamuna nähdään kaksi palkittua suomalaista lastenelokuvaa. Nuoren suomalaisohjaajan Naima Mohamudin lyhytelokuva Fatima sekä Niko - Lentäjän poika -animaatioelokuva.

Fatima on komediallinen lastenelokuva avioerosta lapsen näkökulmasta. Fatima kuulee vanhempiensa yöllisen keskustelun ja luulee heidän olevan eroamassa. Hän reagoi kuten kuka tahansa lapsi: kapinoi ja vetäytyy kuoreensa. Onneksi on olemassa Milla, Fatiman paras ystävä. Neuvokas Milla tietää, että ero on vielä estettävissä - täytyy vain saada vanhemmat taas rakastumaan toisiinsa. Mitäpä kaksi 9-vuotiasta tyttöä ei voisi tehdä Bollywood-elokuvien innoittamina!

Naima Mohamudin lyhytelokuva Fatima voitti maailman suurimalla lastenelokuvafestivaalilla Chicagossa sarjassaan 1. palkinnon. Palkinnosta päätti lasten jury.

Fatima perjantaina 6.12. klo 9.34 TV2:ssa sekä Yle Areenassa.

Niko - Lentäjän poika. Kuva: Ylen KuvapalveluNiko - Lentäjän poika kertoo poropoika Nikosta, joka uskoo isänsä olevan yksi joulupukin kuuluisista lentävistä poroista. Isäänsä Niko ei ole koskaan tavannut, mutta haaveilee yhtä kaikki lentämään oppimisesta. Palatessaan salaisista lentoharjoituksistaan Niko johdattaa vahingossa Mustan Suden porolauman kotipaikkaan. Häpeissään Niko lähtee vaaralliselle matkalle halki Lapin erämaan etsiäkseen oikean isänsä ja tullakseen tämän kaltaiseksi lentäjäsankariksi. Apunaan ja tukenaan hänellä on liito-orava Julius ja myöhemmin seuraan liittyy lumikkoneiti Wilma. Mutta onnistuuko Niko pelastamaan Lentojoukot - ja tapaako hän vihdoin oikean isänsä?

Niko on kaikkein menestynein suomalainen elokuva: se on kerännyt maailmanlaajuisesti elokuva-teattereissa yli kolme miljoona katsojaa ja se on palkittu lukuisilla festivaaleilla.

Niko - Lentäjän poika perjantaina 6.12. klo 10 TV2:ssa sekä Yle Areenassa.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä