Tv-vinkki: Ystäväni Ronja

Yle Olotila tv-vinkki: Ystäväni Ronja. Kuva: Laura pohjavirta.

Pikku Kakkosessa alkaa maanantaina 22.4. kymmenenosainen sarja Ystäväni Ronja. Sarjan päähenkilöinä ovat eskari-ikäiset Ronja ja Eedit. Sarja kertoo tyttöjen välisestä lujasta ja erityisestä ystävyydestä ja siitä, miten lapsi pärjää ilman näkökykyä. Ronja sokeutui silmäsyövän seurauksena syksyllä 2011. 

Ronja ja Eedit ovat kasvaneet samassa korttelissa, leikkineet yhdessä samalla pihalla, nähneet samat asiat, kokeneet yhdessä Ronjan sairastumisen ja sitä seuranneen sokeutumisen. 

Sarjassa Eedit ja Ronja tekevät ihan tavallisia tyttöjen juttuja. Ronjan sokeutumisen myötä he ovat kehittäneet uuden tavan kommunikoida. Sen mitä Ronja ei voi silmillä nähdä, sen hän näkee sormilla. Ja mitä sormillakaan ei näe, sen Ronja näkee Eeditin kautta. Eedit kertoo ja kuvailee leikkiessä ja arjen touhuissa sitä, mitä Ronja ei voi tunnustelemalla tietää. Tyttöjen leikkien ja arjen haasteiden kautta välittyy kuva kauniista ystävyydestä, jossa erilaisuus on rikkaus. 

Ystäväni Ronja -sarjalla on tärkeä sija Ylen lastenohjelmien tarjonnassa. Sen tehtävä on herättää lapsissa kysymyksiä ja ymmärrystä erilaisuudesta ja erityisyydestä. 

Vanhemmille vinkki: Ystäväni Ronja kannattaa katsoa yhdessä lapsen kanssa. Lapselle saattaa herätä kysymyksiä vaikeasta aiheesta, ja silloin aikuisen on hyvä olla läsnä. Lastenohjelma herättää ihan varamasti ajatuksia myös aikuisessa katsojassa.

Ohjelmasarjan on ideoinut, käsikirjoittanut ja ohjannut Reija-Riikka Patrakka, kuvannut ja editoinut Mirka Kainulainen ja tuottanut Jyrki Laaksonen (Yle Lapset ja nuoret).

Ystäväni Ronja Areenassa seitsemän päivää ensilähetyksestä.


kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä