Onerva toi onnen – Päivi hankki lapsen yksin keinohedelmöityksellä

Päivin ja Onervan rutiineihin kuuluvat muun muassa junaretket Helsinkiin ystäviä

Päivi ja Onerva Yli-Karhulan kotona on levollinen tunnelma. Neljä kuukautta vanha Onerva on päiväunilla ja Päivillä on hetki aikaa itselleen. Kun Onerva syntyi elokuussa, Päivi oli mahdottoman onnellinen. Ikiaikainen haave toteutui, hänestä tuli äiti.

Päivin ratkaisu ei syntynyt helpolla. Hän harkitsi keinohedelmöitykseen turvautumista seitsemän vuoden ajan. Monenlaisia asioita piti miettiä läpi: riittävätkö taloudelliset resurssit, löytyykö tukiverkostoa tarpeeksi ja miten isättömyyteen pitäisi suhtautua.

Kun ikää alkoi karttua, päätös kypsyi. Mies saattaisi tulla kuvioihin myöhemminkin, mutta lapsen saaminen vanhemmalla iällä ei olisi enää niin helppoa. Kun rattaat lähtivät pyörimään, kävi niin onnekkaasti, että Päivi tuli raskaaksi jo toisella yrittämällä. Raskausaikakin sujui mallikkaasti. Päivi ajatteli, että hänet on luotu olemaan raskaana.

Vaikka luopuminen ydinperhehaaveesta kosketti, ajattelee Päivi nyt, että näin tämän pitikin mennä. Heidän perheensä on täydellinen tällaisenaan.  

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja - vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä