Yhdeksänlapsisen perheen arki - taitolaji?

Suurperheen arkea. Kuva: stock.xchng

Tilastokeskuksen mukaan syntyvyys laski viime vuonna. Lapsia syntyi hieman alle 60 000, joka on tuhat lasta vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastot myös kertovat, että näihin lukuihin peilaten nainen synnyttäisi keskimäärin 1,83 lasta. Luku ei ole suuri ja suurperheet ovat nykyään aika harvinaisia.

Toisin on kuitenkin Kuusankoskella asustavassa Terhin perheessä. Hänellä on miehensä kanssa lapsia yhdeksän. Voitte vain kuvitella, että elämä on aikamoista aikatauluttamista, eikä tekemisestä ole puutetta.

Itse olen sikäli jäävi arvioimaan lapsenhoitoruljanssia, ettei minulla ole itselläni yhtään lasta. Tässä on kuitenkin tultu siihen ikään, että ystäväpiirissä moni joko hoitaa esikoistaan tai kasvattaa mahaansa ja odottaa uuttaa perheenjäsentä.

Empiirinen havaintoni on, että jo yhden lapsen kanssa tuntuu olevan kiirettä, saatikka sitten kahden tai kolme kanssa. Millainen vilinä ja vilske syntyy, kun lapsia on se yhdeksän? Suurperhepaletin pyörittäminen on ihailtava taitolaji!

  

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.    

kommentit

Nykyään pidetään tosiaankin jotenkin ihmeellisenä lapsia, vaikka sen pitäisi olla maailman luonnollisin asia. Aika harva suurperhe mitenkään ´suunnittelee´ suurperhettä, lapsia nyt vaan tuppaa syntymään ja miksi eivät saisi syntyä.

>Juuli Ti, 2012-05-08 09:45

Ensimmainen lapsi on harjoituskappale, toisen kanssa rupeaa jo sujumaan ja sen jalkeen lasten kanssa elama on pelkka iloa ja leikkia vaan. Miksi siis pitaisi jattaa siihen 1-2een lapseen, juuri kun on oppinut olemaan vanhempi, ja alkaa paras elama.

>Leelia La, 2012-06-09 16:28

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä