Kärhö talvehtimaan parvekkeella

Miten kärhön saisi talvehtimaan parvekkeella?

Kärhöjen kasvattaminen ruukuissa on nykyisin hyvin suosittua. Siksi myös kokemuksia niiden talvetuksesta on kertynyt. Jokainen kasvi ja tilanne on kuitenkin yksilöllinen, joten ei auta kuin kokeilla löytääksesi omalle kärhöllesi parhaan tavan viettää talvet. Alla on kolme tapaa, jotka ovat ainakin joillakuilla onnistuneet.

Talvettamisen kolme vaihtoehtoa:

  • Vie kasvunsa lopettanut tuleentunut kärhö viileään kellariin tai varastoon talven ajaksi. Kastele niukasti, mutta hieman kuitenkin. Seuraa kasvia säännöllisesti ja totea kastelutarve työntämällä sormet multaan.
  • Hautaa ruukku multineen maahan puutarhassa. Jotkut laittavat lisäksi ruukun muovikassiin siksi, että ruukku pysyisi siistinä ja ettei ruukkuun menisi tuhottomasti vettä syksyn aikana. Kaiva kasvi ylös kevään tullen.
  • Jätä ruukku parvekkeelle siltään. Leutona talvena, riittävän suuressa ruukussa ja hyvällä tuurilla kasvi talvehtii, vaikkei sitä suojattaisi mitenkään. Pakkaspeite ruukun ympärillä ei kuitenkaan haittaa. Kastele hieman syksyllä, ja riittävän varhain keväällä, kun kasvuun lähtö alkaa.

Kärhö parvekkeelle
Kärhön versot

 

Puutarhaunelmien kysymys- ja vastausarkisto

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä