Mutkaton äitienpäiväbrunssi

Äitienpäivämenu. Perunaleimasin. Kuva: Pinja, kadenvaantoa.blogspot.com

Äitienpäivämenu, Kädenvääntöä-blogin Pinja. Kuva: PinjaÄitienpäivämenun tarjoilee Kädenvääntöä-blogin Pinja.

- Hyvä ruoka rakentuu mielestäni pitkälti juustojen ja tuoreiden ainesten ympärille, mutta brunssilla täytyy myös käyttää runsaasti suolaa ja rasvaa. Perinteinen paistettu pekoni ja munat on tässä kokonaisuudessa korvattu pekonisella quichellä, sanoo Pinja.

- Ja kun äidin korvaan kuiskaa vielä jotain ranskaksi, saa sänkyyn toimitetusta brunssikorista luotua piknikhetken Pariisissa! Ruoalla voi viedä toisen matkalle mihin tahansa, ja sitä kannattaa käyttää hyväksi.

Pinja painottaa, että tässä menussa on tavoiteltu todellista helppoutta ja yksinkertaisuutta.

- Ukonköriläätkin osaavat väsätä tämän vaimoilleen lasten avustuksella!

 

Mutkaton äitienpäiväbrunssi

á la Kädenvääntöä

Brie-omenapatongit

Quiche Lorraine

Fruitie

Vuohenjuustosalaatti

Appelsiinimuffinssit

kommentit

Aivan ihana Äitienpäivän aloitus

>Tupu Su, 2011-05-08 07:55

lisää kommentti

linkit

Kädenvääntöä ja Pinja

Pinja asuu ja opiskelee Helsingissä. Oman kodin pikkuruisessa keittiössä ruokaa valmistuu sekä poikaystävälle että satunnaisesti myös hamsterille nimeltä Eino.

Kiihtyvällä tahdilla ruokaa valmistuu, jos seuraavana päivänä on poikaystävän tiskivuoro. Pinja vihaa tiskaamista.

Koska Pinjan isä on erinomainen ruoanlaittaja, on tytärkin jo pienestä pitäen päässyt keittiöön maistelemaan ja kokkailemaan. Tartar-liha tai keitetty sydän ja kieli ovat Pinjalle arkiruokaa – mutta munuaisiin ei tässä keittiössä kosketa.

Pinjan parhaat ruokamuistot liittyvät lapsuuteen ja viikonlopun ruokaostoksiin Hakaniemen hallissa. Silloin mukaan tarttui myös ilmaisia hedelmiä kotimatkalle mukavilta myyjiltä.

Pinja on sosiaalinen ruoanlaittaja, joka nauttii siitä kun muut syövät! Hän rakastaa keittiössä tulevia ahaa-elämyksiä ja voitontunteita, kun on keksinyt jotain uutta ja mahtavaa. Kaikkein parasta on kotiruoka - ja siitä kertoo myös Kädenvääntöä-blogi.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä