Kevätsipuli-juustomuffinit

- Suolaiset muffinsit ovat helposti muokattavissa jääkaapin sisällön mukaisesti, ja ne ovat hieman erilaisia suolaisia leivonnaisia. Kevätsipuli tekee näistä ihanan juhlavia ja kesäisiä, sanoo Janna Kurth Ruokahommia-blogista.

30 g voita
½ punasipuli
kevätsipulin varsia
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl cayennepippuria
100 g juustoraastetta
50 g aurajuustoa
noin 1 ½ dl maitoa tai kermaa
1 muna

Sulata voi paistinpannussa. Freesaa pilkottu sipuli ja lisää loppuvaiheessa sekaan saksitut kevätsipulin varret. Aseta sivuun odottamaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe, cayenne-pippuri ja juustoraaste kulhossa. Lisää sekaan kananmuna ja maito tai kerma sekä murustettu aurajuusto. Sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.

Lisää vielä sipulit ja sekoita ne mukaan joko lusikalla - tai koska taikina on aika tönkköä, sähkövatkaimella. Lusikoi taikina vuokiin (itse käytin pieniä silikonisia vuokia, jolloin taikinasta tuli 12 muffinia). Paista 170 asteessa n. 30 - 35 minuuttia, muffinsien koosta riippuen.

 
Raikas vappumenu

Resepti ja kuvat: Ruokahommia-blogi

Kevätsipuli-juustomuffinit. Kuva: Janna Kurth, ruokahommia.blogspot.com

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä