Nyt on lettukestien aika!

Taikina:

5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
3 kananmunaa
ripaus suolaa, sokeria ja vaniliinisokeria
pari rkl sulatettua voita

Sekoita voi ja sokeri. Vatkaa mukaan kananmuna, jauhot, maito ja vaniliinisokeri. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista letut pannulla voissa.

Täytteeksi:

marjoja, hilloja, hunajaa, sokeria

Lettutaikinaohje. Kuva: Viivi Lehtonen

 


Kokeile myös näitä:


Sitruunaletut

24 pientä lettua


Täyte:

2 rkl sitruunamehua
4 dl rasvatonta maitoa
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunankuorta (tai sitruunamehua)

(resepti Yhteishyvä, Ruokamaailma)


Rahkaletut

12 pientä lettua

Täyte:

25g margariinia
2 rkl sokeria
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tlk rahkaa
1 dl vehnäjauhoja

(resepti Yhteishyvä, Ruokamaailma)


Makea munakas

4 kananmunaa, luomu
4 rkl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
öljyä ja voita

Päälle: marjoja ja vaahterasiirappia tai hunajaa

(resepti Finfood Luomu, Makuasiaa)

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä