Maa-artisokkakeitto

300 - 400 g maa-artisokkaa
1 - 2 sipulia
1 - 2 rosamunda-perunaa
1/2 yksikyntistä valkosipulia
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
valkopippuria
muskottia
vettä
50 g voita
kermaa
pinnalle persiljaa

 

Kuori maa-artisokat ja perunat ja pilko ne. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulit voissa. Lisää joukkoon paloitellut maa-artisokat ja perunat.

Lisää joukkoon sen verran vettä, että vihannekset peittyvät. Lisää joukkoon liemikuutiot. Keitä kypsiksi.

Soseuta pehmenneet vihannekset liemineen monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos haluat paksumpaa soppaa, ota osa liemestä talteen ja lisää sitä jälkikäteen, jos sittenkään.

Paseeraa keitto, jotta siihen ei jää sattumia.

Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää kerma ja voi. Mausta. Halutessasi voit vielä vatkata keittoa, jotta siitä tulee kuohkeaa.

Koristele silputulla persiljalla.


Takaisin isänpäivämenuhun

Lähde: Santsikierros - ruokaa reippaalla kädellä

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä