Punainen kalakeitto

500 g pakasteseitä tai muuta vaaleaa kalaa fileenä
1 ruukku ruohosipulia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chili siemenineen
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2 tlk tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 laakerin lehti

Sulata kala. Huuhdo ruohosipuli ja hienonna se. Suikaloi punasipuli ja raasta valkosipulin kynsi. Suikaloi chili ja inkivääri. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kalaliemikuutio, valutettu tomaattimurska, timjami ja laakerinlehti. Hauduta 15 min. Lisää paloiteltu kala ja anna hautua vielä 10 min.

Vinkki: Tarjoa punainen kalakeitto lämpimien juustovoileipien kera.

 

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä