Keitetyt ravut
40 rapua
(varaa rapuja 5-10 kpl/syöjä)
5 litraa vettä
175 g merisuolaa (2,5 dl)
2 nippua kruunutilliä
3 sokeripalaa
Pese ravut huolellisesti juoksevan veden alla. Mittaa kaikki keitinliemen ainekset suureen kattilaan. Säästä toinen tillinippu myöhempää käyttöä varten.
Kun liemi kiehuu kunnolla ja suola on liuennut veteen, kaada ravut (mieluiten pää edellä) kattilaan. Kun vesi kiehuu uudelleen, keitä rapuja noin 5 minuuttia.
Nosta tillinippu pois vedestä ja laita tuoretta tilliä tilalle maustamaan rapuja lisää.
Jäähdytä ravut liemineen ja laita ne liemessään kylmään.
Tarjoile aikaisintaan 12 tunnin päästä, jotta ravut ehtivät maustua kunnolla.
Resepti: keittiömestari Sasu Laukkonen
Rapujen syömiseen tarvitset:
- rapuliinat kaulaan
- lautasliinat ja (sitruuna)vettä käsien huuhtomiseen
- tilliä
- voita
- paahtoleipää
- jokaiselle reilusti tilaa syödä ja kurkotella
- rapuveitset - ei kuitenkaan välttämättömät
- juomat maun mukaan
Keittiömestari Sasu Laukkonen antaa lisää ohjeita ravunsyöntiin, katso Aamu-tv:n juttu.
aiheet
linkit
Keitä ravut aina runsaassa kiehuvassa vedessä. Jotta ravut eivät kärsisi, laita ne kiehuvaan veteen pää edellä ja vain muutama kerrallaan. Näin keitinvesi ei jäähdy liikaa vaan on kiehuvaa koko ajan.
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.